Foto: instagram @hvforeholtedamesselectie / archief.

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 niet gelukt om te stunten tegen koploper VOC 2. De Voorhouters konden het eerste kwartier partij bieden maar bogen vervolgens toch voor de Amsterdammers: 25-42.

Lijstaanvoerder VOC won dertien van de dertien gespeelde wedstrijden dit seizoen, wat resulteerde in een gat van vijf punten naar nummer twee Fortissimo. Foreholte stuntte recent nog tegen de laatstgenoemde, toen het 31-31 gelijk speelde in Cothen. Ook tegen VOC schrokken de paars-zwarten in de openingsfase niet van het snelle spel, waardoor het al snel 6-6 stond. De Amsterdammers wisselden op dat moment hun keepster, wat een kantelmoment bleek te zijn in de wedstrijd. Alle fouten die Foreholte maakte werden direct afgestraft. Deze fouten bleven maar opnieuw gemaakt worden, waardoor de koploper bij rust uit was gelopen naar 11-19.

Het was al bekend dat VOC technisch sterker zou zijn, met oud-Papendal en oud-VOC 1 speelsters in de selectie. Daar moest de ploeg van Patrick Jordaan teamspel tegenover zetten, wat ook in de tweede helft niet leek te lukken, ondanks een nieuwe tactiek. Foreholte zette het anders neer en ging spelen met twee cirkelspeelsters. De groen-zwarten bleven echter even koelbloedig als in het eerste bedrijf en benutten bijna alle fouten. Uiteindelijk leek de thuisploeg voor veel publiek toch vooral de mentale wedstrijd te verliezen, wat resulteerde in een eindstand van 25-42. Ondanks de uitslag kon er vervolgens wel een mooi feest worden gebouwd met het heren 1 team van Foreholte, wat daarvoor won van Leidsche Rijn.

Foreholte heren 1 bekroont feestavond met overwinning

Foreholte gaat het nieuwe jaar in als nummer 13 van de eerste divisie. Op 7 januari staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma: de Voorhouters reizen dan af naar ’t Veld voor de wedstrijd tegen VZV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in