Voorhout – De handbalsters van Foreholte moesten zaterdagavond winnen van tegenstander S.E.W. in Nibbixwoud. Beide teams bivakkeren namelijk onderaan in de eredivisie. Na een slechte eerste helft werd het uiteindelijk 32-26 voor S.E.W. na een ruststand van 17-10.

Vol goede moed startte het team van Ken van Hasselt de wedstrijd, maar al in het begin posteerde S.E.W. een behoorlijk stevige dekking, waarbij het verdedigen op de bal ver te zoeken was. De Voorhoutsen hadden hier nogal last van. Niettemin was men zelf onzorgvuldig in de passing en het schot op doel. Daar waar S.E.W. menige break-out verzilverde, lag het tempo bij Foreholte veel te laag. Er was voldoende wil om te winnen, maar het lukte niet. Rust 17-10.

In de tweede helft moest het dan maar gebeuren voor Foreholte. Bij tijd en wijle lukte dat ook wel, maar telkens wist S.E.W. tot scoren te komen. De afspeelfouten wisselden elkaar af met mooie doelpunten voor Foreholte. Toch gloorde er hoop op een goed resultaat toen Foreholte terugkwam tot 19-15. Maar S.E.W. kon mede door de tijdstraffen voor de Voorhoutsen telkens op voorsprong blijven . Foreholte liet een andere beleving zien, dan in de eerste helft en via 23-16 en 28-22 werd het 30-24 . Maar de tijd was te kort om nog punten te behalen. Helaas werd verloren met 32-26.

Voor Foreholte wisten te scoren: Dana Vincenten 7, Lot van Kampen 5, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink 2, Britt van Leijden 2, Chantal Slegtenhorst 2 en 1 score voor Melanie Zwaan, Marisha vd Geest, Naomi Hoogervorst en Malu Oud.

Zaterdag 16 december speelt Foreholte weer thuis in de Tulp tegen E & O uit Emmen om 20.45 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in