Foto: Instagram / hvforeholtedamesselectie

Voorhout – Foreholte handbal dames kent geen succesvolle week. Na dinsdag uitgeschakeld te zijn door VOC 2 in de beker, werd zaterdag verloren van Westfriesland SEW 2. In Nibbixwoud werd het 38-25.

VOC 2 bleek in de beker een maatje te groot voor de ploeg van Patrick Jordaan. Het opleidingselftal van de Amsterdamse club bevatte veel speelsters uit jeugdselecties. Foreholte speelde goed, maar had moeite met de afronding en kreeg te makkelijk goals tegen.

De dames gingen met opgeheven hoofd de volgende horde tegemoet, namelijk Westfriesland SEW 2, een ploeg die nog maar één keer verloren had uit zeven wedstrijden. Contrasterend met de bekerwedstrijd waren de Voorhouters zelf erg slordig en kwamen ze niet in hun spel. Trainer Patrick Jordaan noemde het “misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen gezien de passing”. Daarnaast stond het ook verdedigend niet goed tegen opnieuw een opleidingsteam. Deze scherpere dames straften fouten van het jonge Foreholte direct af. Dit leidde tot een ruststand van 16-9, een gat wat bijna onmogelijk te dichten was. De paars-zwarten schakelden in de tweede helft de tactiek om, wat resulteerde in goals. De ploeg zonder reservekeepster scoorde in de tweede helft maar liefst zestien keer. Westfriesland bleef echter ook consistent scoren en maakte 22 goals in het tweede bedrijf. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 38-25.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in