Voorhout – Er kon eindelijk voor de Voorhoutse dames weer eens een wedstrijd gespeeld worden in de eredivisie. Door allerlei europacupverplichtingen van enkele teams ligt het programma aardig door de war. Dit was pas de 5e wedstrijd sinds de start in september. Geen wedstrijdritme in een toch al moeilijke klasse voor dit team uit Voorhout. Na een 9-12 ruststand werd het in de Tulp 21-23 tegen Borhave uit het Twentse Borne.

Foreholte moest het doen zonder routinier Ramona Vink, vanwege familie-omstandigheden. De cirkelloopster werd gaande de wedstrijd node gemist. Haar ploeg kwam moeizaam op gang. Na 5 minuten stond het 0-4. Pas na 6 minuten wist Kim Schuurbiers het eerste doelpunt voor Foreholte te scoren. De beide verdedigingen deden goed werk, maar aanvallend was het dus vaak elkaar aftasten hoe ver er gegaan kon worden. Borhave had de meeste oplossingen, hoewel 12 doelpunten in een helft niet echt doelpuntrijk genoemd kan worden. Dit kwam mede dankzij het prima keeperswerk van Mayra de Boer. Foreholte kwam slechts tot 9 scores, waarbij drie zeven meters. Ook Borhave had een prima doelvrouwe, maar de aanval van Foreholte toonde soms geen inspiratie . In de tweede helft had Foreholte het plan opgevat om Borhave vanaf het begin een halt toe te roepen. En dat lukte, want na 16 minuten was het 16-16. Konden de Voorhoutsen dit uitbouwen? Borhave schroefde het tempo nog eens op en beide teams vochten voor wat ze waard waren, de wedstrijd ging gelijk op. Toch was het Foreholte dat minder mogelijkheden zag om Borhave het moeilijk te maken. Diverse keren was het tijdspel. Borhave had elke keer een antwoord op een actie van Foreholte. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar Borhave mocht er met de winst vandoor gaan 21-23.

Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten 5 x, Marisha vd Geest, Chantal Slegtenhorst en Kim Schuurbiers allen 3 x, Naomi Hoogervost en Melanie Zwaan beide 2 x , Lot van Kampen, Saskia Kolster en Britt van Leijden allen 1 x .

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 december tegen S.E.W. in Nibbixwoud. Op 16 december is er weer een wedstrijd in de Tulp tegen E & O uit Emmen. Iedereen mag komen aanmoedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in