Voorhout – De handbalsters van Foreholte hadden afgelopen zaterdag in ’t Veld de uitwedstrijd tegen V.Z.V. In een doelpuntrijke wedstrijd vond Foreholte 31 keer het net, maar V.Z.V. kreeg de teller zelfs op 39. Om hun plaats in de eredivisie te behouden gaat het nu om een beslissingswedstrijd. Foreholte moet zondag 6 mei in Breezand van eerste divisie periodekampioen Z.A.P. winnen en op zaterdag 12 mei in de Tulp in Voorhout wordt hetzelfde gevraagd.

In een bomvolle sporthal in het Noordhollandse ’t Veld kon Foreholte alleen de eerste vijf minuten zich meten met V.Z.V. In de reguliere competitie werd nog twee keer gewonnen, maar door de terugkomst van speelsters, liep het bij V.Z.V. steeds beter en ook Foreholte kreeg er mee te maken. Het fysiek sterke team legde Foreholte zijn wil op. Ze beschikken ook over behoorlijke snelheid en zodra de Voorhoutsen balverlies leden, namen zij met een hoog tempo de aanval over. Foreholte trapte ook geregeld in de schijnbewegingen van de V.Z.V.-speelsters waardoor zij vrij aan de cirkel kwamen en de keepsters, hoe goed dan ook, weinig kans hadden. De rust werd bepaald op 20-15.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Foreholte had wel geregeld de pech dat ballen via de verdediging of paal in het doel belandden. Toch wist V.Z.V. het tegenstribbelende Foreholte op afstand te houden . Halverwege de tweede helft wist V.Z.V. de voorsprong op tien doelpunten te zetten 33-23. Foreholte vocht voor wat het waard was en scoorde het laatste gedeelte van de wedstrijd goed met de tegenstander mee. Het spel werd er echter niet beter op en pijnlijk moest Foreholte toegeven de mindere te zijn deze dag. De einduitslag werd 39-31.

Voor Foreholte scoorden:

Nikki vd Post 6 x,   Melanie Zwaan 5 x, Saskia Kolster en Chantal Slegtenhorst en Britt van Leijden allen 4 x, Ramona Vink en Marisha vd Geest en   Dana vd Vlugt-Vincenten 2 x, Merel van Drueten en Lot van Kampen beide 1 x

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in