Voorhout – Uiteindelijk speelden de Voorhouters zich betrekkelijk makkelijk veilig voor behoud van een plaats in de 2e klasse C op het hoofdveld van het reeds gedegradeerde AVV Alphen, het werd 0-2. Maar het was toch negentig minuten bij de les zijn en blijven alvorens op de eigen Elsgeest het ‘handhavingsfeest’ kon losbarsten.

Binnen de minuut had Foreholte op voorsprong kunnen komen toen de bal vanaf het been van Joost van Dam tegen de paal in plaats van in het doel eindigde. Vanaf het begin zetten de Voorhouters de duimschroeven strak bij de opponenten uit Alphen. Toni Arroyo’s inzet vanuit de tweede Voorhoutse cormer verdween over de diagonale kruising. Voortdurend speelden de Voorhouters op de helft van AVV Alphen, maar tot werkelijke kansen leidde al die inzet niet. Een sterk gehavend Alphen beperkte zich tot stug verdedigen en gokte op de counter. De eerste Alphense speldenprikken van Dennis Boer en Brian van Klaveren waren verontrustend. In de 24e minuut had Alphen op voorsprong moeten komen toen de doorgebroken Dennis Boer de bal strak voortrok op middenvelder Jan de Lange. Tot verbijstering van een ieder schoot De Lange de bal vanaf een meter of acht hard over het doel. Uiteindelijk bleek deze open kans de enige 100%-kans in de wedstrijd. De Voorhouters kregen steeds meer mogelijkheden via Joost van Dam, Jesse Tijsen, Tjeerd van der Zwaan en Toni Arroyo, maar uiteindelijk was het die laatste die de vierde corner via doorkoppen via Tjeerd van der Zwaan in het doel achter keeper Rick de Vries plaatste (0 – 1). Vlak voor rust kreeg de overal op het veld actieve Sten Admiraal de bal in een lastige positie voor de goede linkervoet, maar hij joeg de bal over het doel.

Na rust ging Foreholte gecontroleerd op zoek naar de veilige 0 – 2. Jesse Tijsen trachtte de voorzet van Admiraal met een boogkopbal tot doelpunt te promoveren, maar vlak daarna kon Patrick Roukema nog net met een uiterste krachtsinspanning een open kans van Alphenaar Christiaan Moors voorkomen. Voor de trouwe Foreholte-volgers was het uitermate geruststellend dat in de 22e minuut Toni Arroyo opnieuw het doel wist te vinden vanuit een lange voorzet van Pim Spreeuw (0 – 2). Terwijl vergroting van de voorsprong voortdurend aanwezig bleef en Patrick Roukema net niet goed kon afdrukken, werd het vervolgens tijd voor de Voorhoutse wissels. Afscheid van de selectie nemende spelers Tom Bleijswijk, Bas Jongbloed en Mink Schinkelshoek werden met groot applaus naar de kant gehaald, terwijl er bij Alphen door scheidsrechter Verduijn voor het gemak nog even Bram Egberts en Steven van Klaveren uit het veld werden gestuurd. Toni Arroyo dacht een moment dat hij z’n derde doelpunt vanaf de penaltystip kon maken, maar ook daar dacht Verduijn anders over. Het deerde helemaal niemand meer. Na het laatste fluitsignaal verdwenen de Voorhouters opgelucht richting hun eigen dorpje. Een verschrikkelijk seizoen was gelukkig nog net goed tot een einde gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in