Foreholte heren 1 na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen KRAS/Volendam 3.

Voorhout – Het is Foreholte heren 1 gelukt om de inhaalwedstrijd tegen KRAS/Volendam 3 te winnen. De nummer vier van de ranglijst werd vooral op conditioneel vlak geklopt: de wedstrijd eindigde in 33-23.

De wedstrijd startte logischerwijs spannend, omdat Foreholte als nummer twee niet wist wat het kon verwachten van Volendam. De ploeg uit Noord-Holland speelt vaak met verschillende spelers in de selectie, waardoor ze zowel van iedereen kunnen winnen als verliezen. Hoe verder de wedstrijd kwam, hoe duidelijker het werd dat de Voorhouters de Volendammers op een goede avond troffen. Al snel was er een voorsprong van vijf goals ontstaan, mede door de vele breaks die werden gelopen door de paars-zwarten. Zo ging Foreholte de rust in met een comfortabele 17-9 voorsprong.

Na de pauze zag het publiek een onveranderd spelbeeld, waarin de Voorhouters alsmaar sterker werden. Deze overhand had onder meer met de conditie van beide ploegen te maken, want Foreholte hield het beduidend langer vol dan Volendam. Naast het conditionele voordeel hadden de Voorhouters nog een troef achter de hand: Remco Ouwerling. De uitblinker van Foreholte was in bloedvorm en wist meer dan twaalf keer het net te vinden: hoog, laag, het ging er allemaal in. Mede hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 33-23.

Foreholte gaat door de overwinning op Volendam 3 als mede-koploper het nieuwe jaar in. De Voorhouters staan samen met Zaanstreek 1 bovenaan in de hoofdklasse D, met achttien punten uit tien wedstrijden. Speler Jeroen den Haan zei na afloop dat hij “vooral trots en blij is dat het publiek er elke wedstrijd geweest is”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in