De spelers van Foreholte, gekleed voor het gala, na afloop van de gewonnen wedstrijd.

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft in een goed gevulde sporthal De Tulp weten te winnen van Leidsche Rijn 1. Doordat dames 1 ook thuis speelde was er na afloop een gala gepland, waardoor het publiek in smokings en jurken een ruime uitslag zag: 36-22.

In de warming-up was het bijna al duidelijk wat de uitslag zou worden, toen Leidsche Rijn met maar één wissel aankwam. In de openingsfase scoorde Foreholte veel goals, maar ook de bezoekers wisten het net te vinden. De dekking van de thuisploeg was niet goed genoeg, waardoor de Vleutenaren op de cirkel veel vrij konden komen en konden scoren. De ruststand bedroeg 19-11.

Foreholte wist dat het veel moest scoren, als bij Leidsche Rijn de vermoeidheid toe zou slaan. De Voorhouters hebben namelijk een verleden met een kampioenschap mislopen op één goal verschil. Na rust gingen de paars-zwarten aanvallend op dezelfde manier door als voor de pauze: hoog tempo in de omschakeling en de ruimtes goed benutten. Daarnaast werd er vaak gewacht met de afronding, om kansen volledig uit te kunnen spelen. Toen de vermoeidheid inderdaad er in sloop bij Leidsche Rijn scoorde Foreholte nog meer, waardoor de wedstrijd eindigde in 36-22.

Foreholte was doordeweeks uitgeschakeld in de beker, waar het met 25-33 van de oud-internationals van Hellas 3 verloor. De Voorhouters spelen aankomende dinsdag nog een inhaalwedstrijd in de competitie tegen KRAS/Volendam 3. Als deze wordt gewonnen gaan ze als gedeeld koploper het nieuwe jaar in, samen met Zaanstreek 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in