Foreholte heren 1 na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Lotus.

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft een tactisch lastige wedstrijd weten te winnen van Lotus 1. In eigen sporthal De Tulp werd met 34-25 gewonnen.

Middenmoter Lotus startte verrassend aan de wedstrijd. De bezoekers hadden een alternatieve manier van verdedigen: er stonden drie mannen op de cirkel, twee mannen stapten uit en een laatste speler stond nog meer naar voren. Dit was niet alleen voor de toeschouwers apart, maar ook voor Foreholte zelf. De paars-zwarten hadden moeite met de hoge druk, waardoor ze moeizaam aan scoren toekwamen. Echter stond de Voorhoutse defensie goed, waardoor de wedstrijd gelijkop ging. Dit resulteerde in een ruststand van 15-14.

In de rust was er een moment van overleg, waardoor na de pauze makkelijker gescoord kon worden. Door de aparte manier van verdedigen lag er veel ruimte als de aanval goed werd uitgespeeld. Lotus kwam nog even voor, maar Foreholte wist vervolgens de ruimte te vinden. Hierdoor liepen ze vijf punten uit. De Voorhouters, met oud-Lotus speler Jeroen den Haan in de selectie, zagen nog meer ruimte ontstaan en vonden het net veel vaker dan in het eerste bedrijf. Hierdoor eindigde de wedstrijd, met de net getrouwde keeper Dyon van der Linden de hele wedstrijd op de bank, in 34-25.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in