Foreholte heren 1 na de winst op Domstad.

Voorhout – Foreholte handbal heren 1 heeft in een zeer spannende wedstrijd weten te winnen van nummer twee Handbal Domstad 1. In sporthal De Tulp werd het 21-20.

De bezoekers hadden op verschillende sociale platformen laten weten dat ze dit jaar voor het kampioenschap wilden gaan, na het vorig seizoen net te zijn misgelopen. Echter kwamen ze net zoals vorig jaar in Voorhout een sterke ploeg tegen. Afgelopen seizoen stond Foreholte met 14-8 in de rust voor, maar werd er alsnog ruim verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan oud-international Wendy Smits, die op 39 jarige leeftijd overleed. Ze beleefde de gloriejaren en werd kampioen met Dames 1 in seizoen 2016/2017. De spelers droegen ook rouwbanden.

De wedstrijd was ook dit seizoen weer enerverend. Vanaf de eerste minuut waren de teams aan elkaar gewaagd, waardoor de ruststand dan ook 10-11 bedroeg. In de rust kreeg de thuisploeg echter een goede toespraak, waardoor het na de pauze al snel 13-11 was.

Foreholte liep tegen veel tijdstraffen aan, maar zelfs in ondertal wisten de Voorhouters te scoren. De mannen uit Utrecht waren erg slordig in het uitspelen van het spelersvoordeel. De gehele tweede helft bleef het scoreverloop redelijk in evenwicht, met steeds een voorsprong van twee punten voor de koploper. Zo eindigde de wedstrijd, waarin Mick Bosman uitblinkte, in 21-20.

Foreholte heren 1 staat nu samen met Zaanstreek bovenaan in de Hoofdklasse. In de beker zijn de Voorhouters ook door, nadat Hercules 2 afgelopen dinsdag geen team op de been kon krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in