De selectie van Foreholte na afloop van de wedstrijd tegen U.S. 2.

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft opnieuw weten te winnen. In een lastige uitwedstrijd werd U.S. 2 met 22-23 verslagen.

De thuisploeg uit Amsterdam is een studententeam, wat er om bekend staat veel internationale ervaring te hebben. De geslepen spelers, spelend met hars op de bal, waren vooraf al bekend als een moeilijke tegenstander voor Foreholte. Ondanks de voorspelling kwamen de Voorhouters al snel op een veilige 0-4 voorsprong. Door onder andere de 18-jarige debutant Lucas Warmerdam kwamen er veel goals voor de paars-zwarten. Gedurende de eerste helft werd constant een voorsprong van ongeveer vier punten vast gehouden, wat resulteerde in een ruststand van 10-13.

Na rust kwam de ervaring van U.S. naar voren in de wedstrijd. Het jonge Foreholte liet zich meeslepen in het mentale spel van de thuisploeg, waardoor de Amsterdammers op gelijke hoogte konden komen. De toeschouwers in Sporthal Zuid zagen veel balverlies en frustratie bij de Voorhouters, die wel sterk genoeg bleven om een gelijke stand te behouden. Tegelijkertijd was er tijdens de wedstrijd sprake van een kaartenregen, met twee rode kaarten voor de bezoekers en één voor de Amsterdammers. De mannen van U.S. hadden niet de daadkracht om echt over Foreholte heen te gaan, waardoor een spannende slotfase naderde. De dwarsdrijvers kwamen met 22-23 voor en met een vrije worp te gaan klonk het eindsignaal. De vrije worp mocht dus wel nog genomen worden, maar moest direct op doel worden geschoten. Gunstig voor Foreholte was dat de vrije worp op de middellijn was, waardoor er een groot blok gezet kon worden. De vrije worp eindigde hoog boven het doel, waardoor de eindstand 22-23 bedroeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in