Foto: Jeannette Kloet

Voorhout – En opnieuw herhaalde de geschiedenis zich en wederom in het nadeel van de Voorhouters, die daar overigens ook de hoofdrol voor speelden. Eerder dit seizoen werd in de 1e periode in kansrijke positie niet thuis gegeven in de laatste fase. Afgelopen zondag moest voor de winst in de 2e periode uit gewonnen worden van RVC’33, maar weer werd Foreholte te licht bevonden. RVC’33 stak de voor hen belangrijke drie punten betrekkelijk eenvoudig in de eigen tas door met 4-0 te winnen.

Eenvoud was het kernwoord van het RVC’33-spel dat afgelopen zondag meer dan voldoende bleek voor een overwinning op Foreholte. De Voorhouters, die eerder dit seizoen een keiharde nederlaag leden tegen de buren Teylingen waarbij één man excelleerde, Jaap Zwetsloot, was vooraf gewaarschuwd voor de scorende capaciteiten van Reeuwijker Frank Stolwijk. Resultaat van al die goede bedoelingen was dat de tien van RVC’33 zorg droegen aan het beteugelen van het Voorhoutse voetbal om vervolgens Stolwijk aan het werk te zetten. De nummer 10 kreeg in de hele wedstrijd vijf kansen waarvan hij er vier achter keeper Matthijs Guijt neerlegde.

Op zich en optisch kwamen de mannen van Bloemheuvel best goed uit de startblokken. Foreholte probeerde binnen de uiterst lastige omstandigheden combinerend de aanval te zoeken om vervolgens te proberen de in vorm zijnde Sam Lemmers aan te spelen. RVC’33 zette daar een krachtig verdedigend centrum tegenover en opende bij balverovering onmiddellijk de tegenaanval door de bal rechtstreeks richting de aanvallers te schieten. Het was een half uurtje wachten welke spelopvatting de overhand zou krijgen, maar in de 31e minuut was het voor de eerste keer Frank Stolwijk die een vrije trap eerst tegen Guijt aan kopte om vervolgens in de rebound raak te schieten (1 – 0). Foreholte ging op zoek naar de gelijkmaker maar liep zich voortdurend vast op de resoluut opererende verdedigers van RVC’33. Spits Sam Lemmers scoorde bijna met de borst en raakte met een schot de buitenkant van de paal, maar het was opnieuw Stolwijk die een over de Voorhoutse verdediging overwaaiende bal oppikte (2 – 0). De treffer viel vlak voor rust en daarin moest de mindset van de Voorhouters worden bijgesteld.

Helaas werd de tweede helft in meerdere opzichten een kopie van de eerste. Foreholte bleef voetballend zoeken naar de mogelijkheden om aan te haken bij de Reeuwijkers, maar deze middag was het binnen de weers- en veldomstandigheden ten enenmale onmogelijk om op deze wijze een resultaat te halen tegen het stug verdedigende RVC’’33. Foreholte kreeg kleine mogelijkheden, Joost van Dam schoot zelfs een keer van dichtbij op de paal. De inzet en goede wil waren in meer dan voldoende mate aanwezig, maar ook RVC’33 werkte zich een slag in de rondte en speelde zonder al te veel paniek alles wat gevaarlijk leek vrij simpel weg. In de tegenstoot was het vervolgens nog voor het uur dat de Reeuwijkse topscoorder een voorzet vanaf de linkerkant onbedreigd binnenwerkte (3 – 0) en toen invaller Jimmy Voorn zich in het strafschopgebied vergreep aan zijn snellere tegenstander stuurde Stolwijk zijn collega Daan Zantinge weg om vervolgens zelf de penalty achteloos langs Matthijs Guijt te schuiven (4 – 0).

Een week lang waren de Voorhouters hoopvol, ja zelfs vastbesloten. Gelukkig beginnen we a.s. zondag gewoon weer aan de derde periode en aan veilig spelen door middel van het halen van de dertig wedstrijdpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in