Foreholte heren 1 na de wedstrijd. In het geel, omdat de reservetenues niet beschikbaar waren.

Voorhout – Foreholte handbal heren 1 is er in geslaagd een ronde verder te komen in de landelijke beker. Gemini bood goed weerstand, maar moest na verlenging toch buigen voor de volwassen spelende Voorhouters: 23-27 (18-18).

Foreholte had vorig seizoen al bewezen een sterke ploeg te zijn in het bekertoernooi. In eigen sporthal De Tulp werd toen Aalsmeer 2 uitgeschakeld, een ploeg die uitkomt in de Eredivisie. Foreholte dames 1 is er zelfs een keer in geslaagd om de halve finale te bereiken in seizoen 2015/2016, dus ‘de dwarsdrijvers’ staan goed bekend als het gaat om de beker. De Voorhouters waren dit seizoen beide kwalificatierondes voor de beker simpel doorgekomen: de eerste ronde uitgeloot, de tweede ronde kon de tegenstander geen team bij elkaar brengen.

Gemini was geen onbekende tegenstander, want vorig seizoen waren beide ploegen bij elkaar ingedeeld. De clubs waren toen al aan elkaar gewaagd, wat deze wedstrijd opnieuw te zien was. Het spel begon bij beide ploegen slordig, waarbij de spanning leek te overheersen. Hierdoor was het spel traag en goede aanvallen konden niet worden opgezet. De rustscore bedroeg dan ook maar 7-7, een lage ruststand in handbal.

De tweede helft ging het tempo omhoog, opnieuw bij beide ploegen. Het was goed zichtbaar dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Richting het einde van de reguliere speeltijd leek Foreholte met lege handen naar huis te gaan, want met nog één minuut te spelen stond het 18-17, waarbij Gemini in de aanval was. De coach van de mannen uit Zoetermeer vroeg een time-out aan. Dit kan enkel in het bekertoernooi, niet in de competitie waarin Foreholte uitkomt. Na de time-out was het Jeroen den Haan die de bal onderschepte en snel naar Mick Bosman speelde. Hij bleef koel en scoorde de 18-18. Vanuit de staf van Gemini kwam er kritiek op de arbitrage na deze goal, waardoor er een tijdstraf van twee minuten werd gegeven. Vervolgens kreeg ook de reservekeeper van Gemini direct rood, wat ook resulteerde in een twee minuten tijdstraf. De reguliere speeltijd eindigde in 18-18, waarna in de start van de verlening de veldbezetting dus vier tegen zes was, in het voordeel van Foreholte.

De uitploeg viel echter weer terug in een slordige fase, waardoor er in overtal maar één goal werd gemaakt. Toch sloeg Foreholte, spelend in de gele reservetenues van het paarse Gemini, in de eerste helft van de verlenging een gat naar 18-21. In de tweede vijf minuten verlenging moest Gemini aanvallen, waardoor er overhaast werd geschoten en veel werd gemist. Het team van Foreholte speelde vervolgens volwassen de wedstrijd uit tot 23-27.

De mannen van Foreholte 1 zijn nu door naar de tweede ronde. Het is nog niet bekend wie ze daar te wachten staat. De tweede ronde wordt 12 december gespeeld. Aankomend weekend zijn de paars-zwarten vrij, vanwege het terugtrekken van de tegenstander uit de competitie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in