Voorhout – Foreholte maakte het jaar in stijl af. Oh zeker, ze wilden wel, maar opnieuw werd bewezen: ze kunnen niet. Tegenstander DOSR was niet best, het veld was slecht, maar Foreholte won het met afstand van tegenstander en veld voor wat betreft ‘niet zo best’. Het ontbreekt de Voorhouters aan scorend vermogen, de defensie is te kwetsbaar en het middenveld verliest het keer op keer van de tegenstander. Het werd 1-1.

Slechts twee momenten wist Foreholte zich te ontworstelen aan de vorm van de eerste seizoenshelft. De Voorhouters verschenen heel scherp aan de start. In het eerste kwartier speelde men op de helft van de thuisclub en Toni Arroyo en Jelle Geerlings waren net niet in staat om ‘de trekker over te halen’ bij een scrimmage in het doelgebied voor DOSR-keeper Van Vliet. Daarna bood linkerspits Sten Admiraal de kans aan Christian Guijt, maar zijn schot kon nog net door Mike van Vliet uit het doel worden gewerkt.

Na het kwartier vocht DOSR zich in de wedstrijd en trokken ook zij richting het vijandelijke doel. De eerste de beste kans was onmiddellijk raak. De vrije trap was lang onderweg en werd bij de tweede paal ingekopt door rechtervleugelverdediger Bram Reijnders. Met een hoge boog verdween de bal over doelman Guijt (1 – 0). Foreholte leek via een mooie aanval over de linkerflank de stand gelijk te trekken, maar Christian Guijt miste bal en kans. De actie van Guijt was typerend voor het functioneren van de gehele ploeg, met heel veel goede wil verdween de bal alle kanten op, maar zelden de waarschijnlijk bedoelde kant. DOSR kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score te verhogen, maar ook zij waren weinig accuraat.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft. DOSR begon al rap de snelheid uit het spel te halen, daar waar de Voorhouters steeds gefrusteerder de mislukkingen aaneen regen. Nog eenmaal kreeg Foreholte de kans om de stand gelijk te trekken, maar Toni Arroyo kopte de bal van dichtbij voorlangs uit een voorzet van Tom Bleijswijk. Even later was het aan de andere kant wel raak toen Guido van der Meer dwars door het midden de bal achter Matthijs Guijt plaatste (2 – 0). In de 72e minuut besliste DOSR de wedstrijd. Mauro Wesselman bediende de vrijstaande Dave Fennes die binnenschoof (3 – 0).

In de 82e minuut werd het alsnog 3 – 1. Toni Arroyo legde al zijn frustratie in een ziedend schot. Vanuit een onmogelijke hoek sloeg de bal over keeper Mike van Vliet binnen. Even dachten de Voorhouters dat er misschien nog iets mogelijk was, maar de DOSR-aanvallers spaarden Foreholte nadrukkelijk door verschillende opgelegde kansen in de handen of op de vuisten van Matthijs Guijt te laten eindigen.

De Voorhouters hebben de rode lantaarn in de 2e klasse C nadrukkelijk in handen. Was er in de maanden september en oktober nog een zeker ongeloof, inmiddels is echter wel duidelijk dat het hier geen toeval betreft. Tot aan de hervatting op 28 januari 2018 is er in Voorhout heel veel werk aan de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in