Voorhout – Voor de volgers van Foreholte 1 werd het, zoals zo vaak, een frustrerende middag. Gelijk de vorige zondag, dan wel de talloze zondagen daarvoor kon er opnieuw geconcludeerd worden: Ja, een gelijkspel had de verhoudingen meer recht gedaan. Sterker nog, het lag in de rede dat we uit Nieuw Vennep met drie punten waren vertrokken. Realiteit was dat de beter voetballende ploeg van trainer Bloemheuvel om half vijf gewoon weer met lege handen stond, ze verloren met 2-1.

DIOS, koploper na twee wedstrijdronden, was ingeschat als een geduchte tegenstander. In de 7e minuut stuitte Van der Voort op keeper Guijt. Daarna trok Foreholte, dat was gestart met eerste basisplaatsen in dit seizoen voor buitenspelers Christian Guijt en Stan Spies, het initiatief naar zich toe. Dit leidde tot mogelijkheden om de score te openen voor Rick Brabander en de eerder genoemde Christian Guijt. Toch was het DIOS dat op voorsprong kwam. De eerste corner werd bij de eerste paal doorgekopt en bij de tweede paal binnen gewerkt door Wesley Boomgaart (1 – 0). Het duurde even maar in de 40e minuut sloeg Stan Spies hard toe. Uit een dieptepass van Brabander lobde hij de bal over de kansloze René Klinkenberg (1 – 1).

Na de rust zette de toon van de eerste helft zich gewoon door. Zowel DIOS als Foreholte probeerde voetballend en via de linies gevaar voor het doel van de tegenstander te creëren en met name de Voorhouters voerden in die periode de boventoon met een sterke Ivo Smits op het middenveld en een soevereine Lars Berg voor de Voorhoutse verdediging. Het wachten was op de Voorhoutse voorsprong. Na twintig minuten werd het dominante spel van de Voorhouters slordiger en Foreholte verloor langzaam de grip op de wedstrijd en op de tegenstander. Langzaamaan kwam DIOS gevaarlijker in de buurt van goalie Guijt. Deze was in de 81e minuut kansloos toen na aarzelend verdedigen de bal vanaf de rechterkant werd voorgezet en daar van dichtbij werd binnengekopt (2 – 1). In de resterende speeltijd probeerde Foreholte nog met Tjeerd van der Zwaan als extra spits het onheil af te wenden, maar de Voorhoutse ploeg kon niet echt meer een vuist maken tegen de tegenstander die men had laten ontsnappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in