Foto: Jeannette Kloet

Voorhout – Vanuit beide dorpen was er ontzettend uitgekeken naar de start van de nieuwe competitie. Oefen- en bekerwedstrijden waren gepasseerd, nu was de reguliere competitie weer aan de beurt.

Allebei de ploegen hadden best wel wat mutaties ondergaan in het zomerseizoen. Beide waren vaste waarden kwijtgeraakt, maar als echte dorpsverenigingen konden ze de aanvulling vinden in de brede selecties en de aanstormende jeugd.

De gestaag vallende regen zorgde voor een gladde kunstgrasmat op het hoofdveld van De Elsgeest, waar met name de verdediging van Foreholte in het eerste half uur uiterst onzeker mee omging. Natuurlijk stond er druk op de Voorhouters: de eerste wedstrijd van het seizoen moest als thuiswedstrijd omgezet worden in drie wedstrijdpunten. Al te veel had men niet te duchten van de DOSR-spelers, maar geschutter in de achterhoede in combinatie met keeper Matthijs Guijt zorgde voor onnodig gevaarlijke situaties voor het Voorhoutse doel.

De eerste Voorhoutse mogelijkheid deed zich voor toen een vrije trap van William van Vliet rakelings langs de verkeerde kant van de paal draaide. Daarna was het lang wachten op het volgende schot tussen de palen. Een inzet van opnieuw Van Vliet kon makkelijk worden opgeraapt door keeper Mike van der Poel. Vlak voor rust kon Toni Arroyo niet goed het hoofd krijgen tegen een voorzet van Christian Guijt. Maar het grootste gevaar kwam opnieuw uit een verwarrende scrimmage voor het doel van Matthijs Guijt. Olle Roffelsen ruimde de bal uit de gapende doelmond.

Het begin van de tweede helft kenmerkte zich door de voortgang van het matige niveau dat beide ploegen wisten te brengen. Het voorkomen van een tegendoelpunt was voor beide ploegen prioriteit. Kansen deden zich niet voor. Oliedomme gele kaarten des te meer. Met name de Voorhouters hadden er reeds een paar in die categorie verzameld, maar de na een onzeker begin uitermate degelijk spelende Jelle Veenvliet besloot na het fluitsignaal de bal nog even verder te trappen. De Voorhouters moesten vervolgens met z’n tienen het einde zien te halen.

DOSR rook dat er kansen lagen, maar gek genoeg ging juist Foreholte beter voetballen. Jelle Geerlings kreeg dé kans om de score te openen na een ziedend schot van William van Vliet op de vuisten van Mike van der Poel, maar zijn inzet stuitte op diezelfde Van der Poel. Aan de andere kant waren Job Hoogervorst en Sven van der Meer kansrijk.

Met nog twintig minuten te gaan probeerde Foreholte te forceren. De goed doorzettende Olle Roffelsen ging neer in het strafschopgebied en Toni Arroyo zag een spectaculaire omhaal naast gaan. Na een lange aanval verzond Wytze Ligtvoet de voorzet die door ‘man of the match’ William van Vliet bij de tweede paal met een boog over de DOSR-keeper in het doel werd gewerkt (1 – 0).

DOSR zette aan voor een slotoffensief. Beide trainers wisselden maximaal, maar verder dan een schot tegen de buitenkant van de paal van Nino Wesselman kwamen de mannen uit ‘de Veen’ niet. Na vierennegentig minuten floot scheidsrechter Van den Berg de wedstrijd naar een einde en de Voorhouters naar de eerste drie wedstrijdpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in