Voorhout – Als Foreholte z’n tweede doelstelling, eindigen in de top 5, nog waar wil maken, dan zal het in de laatste drie wedstrijden tegen KDO en ONA thuis en uit naar Laakkwartier nog even gas moeten geven. De Voorhouters hebben daarvoor twee weken bedenktijd na de oorwassing van 6-1 die de ploeg ophaalde bij koploper en (a.s.) kampioen TAC’90.

Toch waren de volgers met een zeker optimisme afgereisd. Thuis was er nipt verloren van TAC’90 en er waren zeker kansen geweest. De vorige twee duels op Sportpark De Verlichting in Den Haag waren niet verloren en weliswaar had TAC’90 een ongeslagen status in de competitie, maar waarom zou de ploeg van Frank Bloemheuvel niet juist de ploeg zijn die daar een einde aan zou maken? Nou, op die vraag werd in de late zaterdagmiddagzon precies negentig minuten lang een bikkelhard Surinaams-Hindoestaans antwoord op gegeven. Dat antwoord was, gelijk de broodjes die ze daar serveren, meer dan pittig…

Alle goede voornemens ten spijt, vanaf de aftrap werden de Voorhouters onder grote Haagse druk gezet. Met kracht en snelheid combineerden de mannen van trainer Mario Koswal er lustig op los, waarbij aanvoerder Randall Lambordus daarin nog de overtreffende trap was. Foreholte had zich waarschijnlijk wel voorgenomen om compact te spelen en de ruimtes klein te houden, maar dat bleek een ‘nieuwjaarsvoornemen’, want de oogstrelende combinaties, loopacties en steekpasses volgden elkaar in razendsnel tempo op. De Voorhouters stonden erbij en keken ernaar. Dat gaf Lambordus gelegenheid om een op hem gestoken bal eerst nog tegen de buitenkant van de paal te plaatsen, maar toen de Voorhoutse verdediging opgelucht ademhaalde gaf diezelfde Lambordus de bal voor naar de volkomen vrijstaande Jeffrey Ramkisoen die van dichtbij binnentikte (1 – 0). TAC’90 probeerde door te drukken, maar met kunst en vliegwerk hield Foreholte het doel gesloten. Heel veel verder kwamen ze ook niet. Als de ploeg al over de middenlijn kwam, dan was dat van bijzonder korte duur en verder kansloos. Na vijfentwintig minuten viel het eerste schot richting keeper Spaan te noteren. Marouane el Idrissi mikte ruim naast. Net toen de optimisten dachten “nou, wie weet”, gooide Lambordus er drie razendsnelle schijnbewegingen uit en schoot wederom op de paal, maar weer werd de bal, dit keer door Mohammed Achalhi, ingebracht en dit keer door Robin Busquets in het doel gelegd (2 – 0). Vlak voor rust verdween een diagonale schuiver van Casper Brabander net naast de verkeerde kant van de paal.

Na rust maakte TAC’90 betrekkelijk snel een eind aan wat voor illusies dan ook die men, uit Voorhout komend, nog zou willen koesteren. Na zeven minuten was het Achalhi die de voorzet van opnieuw Lambordus binnenschoot (3 – 0). Volkomen onverwacht deed Foreholte iets terug. Jelle Geerlings kreeg de kans om te schieten, maar raakte de bal niet echt lekker. Toni Arroyo was zo alert om de vrije bal alsnog achter Giovanni Spaan te tikken (3 – 1). De hoop werd een minuut later alweer de grond ingeboord toen Robin Bousquets, dwars door de verdediging, voor Matthijs Guijt verscheen (4 – 1). Tien minuten later tikte Ramkisoen z’n tweede van de middag binnen na een voorzet van Achalhi (5 – 1) en met nog een kwartier te gaan was het opnieuw topscoorder Jeffrey Ramkisoen die de voorzet van de excellerende Randall Lambordus achteloos binnenbracht (6 – 1). Even dreigde de eindstand nog dramatischer vormen aan te gaan nemen. Rick Brabander, Gido Drewes en Tom Noordermeer werden in de Voorhoutse ploeg gebracht. Er werden nog een paar domme gele kaarten opgehaald, maar gelukkig liet scheidsrechter Van Dijk niet al te lang doorspelen en kon ‘heel Voorhout’ zich met de staart tussen de benen snel uit de voeten maken. Foreholte had deze zaterdagmiddag ‘niet thuis gegeven’, hoogste tijd om dat ‘thuis’ razendsnel op te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in