Foto: vv Foreholte

Voorhout – Nadat Foreholte in het vorig seizoen reeds de volle buit uit de twee ontmoetingen met DOSR uit Roelofarendsveen had weten te verkrijgen, waren het deze zondag opnieuw de Voorhouters die, ietwat gelukkig, aan het langste eind trokken, het werd 1-2.

De basis-elf van Foreholte gaf dit keer plaats aan Jelle Geerlings en Rik Brabander. Beiden speelden in de Veen een puike wedstrijd, maar met name Rick Brabander overhandigde door zijn energieke optreden zijn kaartje aan trainer Bloemheuvel.

De Voorhouters speelden volwassen in het veldspel. Overleg, geduld en precisie kenmerkten de passing en de opstelling. Duidelijk was ook dat er voor het team, onder leiding van Bloemheuvel, nog stappen gemaakt moeten worden in de emotie en reactie in de wedstrijd. Met name daarop maakt de rood-witte formatie zich onnodig kwetsbaar.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de voet van Damian Hoogenboom, die, doorzettend vanuit het middenveld, vanaf de zestienmeterlijn kon inschieten. Matthijs Guijt had niet al te veel moeite met de inzet. Bij ontbreken van centrumspits Job Mooren speelde DOSR in een 4-4-2 opstelling en trainer Bloemheuvel had even nodig om de Voorhouters met name voor de overmacht in het centrum te waarschuwen. De wedstrijd was lange tijd in evenwicht, maar in de 42e minuut was het Rick Brabander, die na een goede voorzet van Olle Roffelsen die dramatisch genoeg werd losgelaten door goalie Van der Poel, hard binnenschoot (0 – 1). Twee minuten later was het alweer gelijk toen diezelfde Olle Roffelsen bedacht dat het wellicht wel een goed idee was om een iets te druistige sliding in het strafschopgebied op Job Hoogervorst in te zetten. Middenvelder Nino Wesselman benutte het Voorhoutse cadeau moeiteloos vanaf 11 meter (1 – 1).

Vanuit een rustige hervatting in de tweede helft was het DOSR dat op zoek ging naar de voorsprong. Met name Job Hoogervorst stuwde de ploeg naar voren. Bloemheuvel wisselde Ivo Smits voor Guido Drewes in de ploeg, maar dat bracht zeker niet de rust op het middenveld. De Voorhouters moesten terug en speelden te afwachtend. DOSR ging bij gebrek aan Voorhouts evenwicht over naar 4-3-3 en kreeg binnen korte tijd vijf hoekschoppen te nemen. Na dat gevaar was Foreholte weer bij de les en kon de spannende wedstrijd alle kanten op. Het was Sten Admiraal die de wedstrijd opnieuw openbrak. Zijn actie en inzet eindigde op een Veense voet op de doellijn, maar daarna kwam de bal in een soort van flipperkast en verdween uiteindelijk via een eigen speler over de doellijn (1 – 2).

De Voorhouters moesten het laatste kwartier schadevrij zien door te komen. DOSR trok ten strijde, maar op een enkele vrije kopkans na was het gevaar beperkt. Aanvoerder Sten Admiraal was kennelijk vergeten dat hij bij scheidsrechter Vogelenzang nog betrekkelijk weinig krediet had en dus verdween de man die in deze fase nu juist voor balbezit en rust had moeten zorgen met twee keer geel naar de kant. Bij DOSR bedacht invaller Lesley van der Meer ook nog dat hij al lang genoeg op het veld had gestaan en kreeg direct rood voorgeschoteld. Niet al te lang daarna floot Vogelenzang de ploegen naar de kleedkamer. Foreholte ging met de volle winst uit drie wedstrijden terug naar Voorhout, maar had tegelijkertijd getoond nog wel een paar stappen te kunnen en moeten nemen om tot een stabiele factor in de 2e klasse C te kunnen uitgroeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in