Foto: vv Foreholte

Voorhout – Dat het niet gemakkelijk zou worden in hartje Den Haag voor de Voorhouters, dat was op voorhand wel duidelijk. Foreholte heeft het nu eenmaal altijd lastig in het Haagse, ook al betreft het een vereniging die de rode lantaarn met zich meedraagt. In die zin was de zege op HMSH wellicht ook wel een overwinning op zichzelf dat de ploeg van trainer Bloemheuvel wist te bewerkstelligen. Het werd 2-1.

De omstandigheden waren natuurlijk abominabel. Daar hadden overigens beide ploegen last van, maar de harde wind in de lengte over het veld en de regen van spetterend tot gutsend maakten het opnieuw een zondag waarop je uitkeek naar het moment dat het dak boven het speelveld aan de Vrederustlaan gesloten kon worden.

Direct na de aftrap van HMSH greep Foreholte het initiatief met goede mogelijkheden voor Toni Arroyo en Jelle Geerlings. Foreholte speelde tegen de storm in, een omstandigheid waarbij je wat meer controle over de bal hebt dan in de combinatie met de wind mee. Daar ligt alleen het voordeel  als je op het vijandelijk doel denkt te gaan schieten. Na zo’n 20 minuten was dat het geval toen vanuit een onderschepping op het middenveld de bal vanaf de linkerspits Baris Dögrusöz bikkelhard in de bovenhoek verdween (1 – 0).

Het duurde even voordat de Voorhouters waren bekomen van deze tegenslag, maar kort na het half uur kwam de stand weer gelijk toen Joost van Dam bij de eerste paal een voorzet van Tjeerd van der Zwaan netjes wist binnen te tikken (1 – 1). Het was de bekroning van een helft waarin Foreholte het betere van het spel had gehad en in Guido Drewes en opnieuw Joost van Dam betrouwbare vleugelverdedigers had en ook de weer eens in de basis startende Jesse Tijsen goed zag presteren.

In de tweede helft kreeg Foreholte de wind vol in de rug, maar het kwam het spel niet werkelijk ten goede. HMSH kwam beter in de wedstrijd. Toch was het Sten Admiraal die HMSH-keeper Şahiner tot een uiterste redding dwong. De wedstrijd bleef spannend en de ploeg die als eerste zou scoren zou wel eens aan het langste eind kunnen trekken. In de 81e minuut kwam de vrije trap van Sten Admiraal zo lastig voor het doel dat de HMSH-verdediger de bal vanaf het hoofd in de touwen zag verdwijnen (1 – 2).

Vlak voor tijd dachten de Voorhouters de overwinning veilig te stellen toen Rick Brabander de bevrijdende treffer binnenschoot, maar zoals zo vaak dit seizoen was het de HMSH-grensrechter die daar een geheel andere kijk op had. Zo bleef het nog even frustrerend spannend, maar na enkele minuten konden de Voorhoutse armen omhoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in