Voorhout – Opnieuw wist Foreholte op het eigen Elsgeest niet tot winst te komen. De wedstrijd tegen het laaggeplaatste RVC’33 eindigde uiteindelijk ‘met de billen tegen elkaar’ in een teleurstellend gelijkspel, 1-1. Dat belooft niet echt veel goeds voor de wedstrijd tegen de koploper HBC aanstaande zondag.

En natuurlijk, er was sprake van meer dan goede wil, de inzet was groot en het samenspel, met name op eigen helft, was op niveau. Maar al die energie leverde in grote delen van de wedstrijd wel een overwicht op de tegenstander, maar leidde tot bitter weinig resultaat. Uiteindelijk ging een ieder nog opgelucht na 94 minuten op weg naar de kantine na de late gelijkmaker van Sam Lemmers. Daar werd met evenveel energie de hereniging van de vereniging op zondag na een lage periode intens gevierd. En ook dat had zijn waarde.

Met aanvalsleider Sam Lemmers voor het eerst in de basis zocht Foreholte onmiddellijk na het beginsignaal van scheidsrechter Jongejan de aanval. Het leverde een kopbal, een ‘net niet’ poging van Chris Guijt en een slap schot van Lars Berg op. Heel verontrust hoefden beide keepers zich niet te voelen. De angst voor een tegendoelpunt regeerde in beide teams. Er mocht beslist niet (opnieuw) worden verloren. De Voorhouters hadden het betere van het spel, maar dat was het dan ook. Op het half uur gooide RVC’33 de schroom een beetje van zich af en dat leverde gelijk de voorsprong op. Net buiten het strafschopgebied lag de bal klaar voor een vrije trap. De muur werd gemetseld en Matthijs Guijt stelde zich op in het linkerdeel van het doel. Duidelijk was dat het rechterdeel helemaal open lag. Daarin verdween dan ook de bal met speels gemak van de voet van Aartjan van Dijk (0 – 1).

Opnieuw moesten de Voorhouters in de achtervolging. Even later kreeg Wouter Sluijs nog een vrije kopkans na een voorzet van Frank Stolwijk. Diezelfde Stolwijk zag zijn inzet vlak voor rust nog door Guijt gekeerd en met de kleine achterstand gingen de Voorhouters op weg naar de kleedkamer alwaar het ‘andere vaatje’ al klaar stond om na de rust uit te gaan tappen.

Trainer Bloemheuvel bracht drie wissels in de Voorhoutse formatie. Boyd van Steijn, Ruben Hoijer en Ivo Smits moesten de bordjes gaan verhangen. Foreholte drong RVC’33 terug, maar in de counter moest er worden opgelet. Daan Zantinge schoot de bal naast vanuit een pass van Wouter Sluijs. Lange tijd leek doelman Tim van der Hoek de grote ‘sta in de weg’ voor de verdiende gelijkmaker. Inzetten van Rick Brabander, Ruben Hoijer en Ivo Smits werden gekeerd, maar uiteindelijk was een lange aanval over de linkerflank te veel voor de Reeuwijkers. Via een combinatie uitgevoerd in het dichtbevolkte strafschopgebied bracht Lars Berg juist Sam Lemmers vrij voor Van den Hoek (1 – 1).

In de laatste tien minuten speelden beide teams ‘met de rem erop’. Alsnog winnen zou mooi zijn, maar een tegentreffer… dat nooit! En dus eindigde een niet zo geweldige, maar wel spannende, wedstrijd uiteindelijk onbeslist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in