Voorhout – Eindelijk viel het muntje een keer gunstig voor de Voorhouters. In de ‘dying seconds’ kwam Foreholte verdiend toch nog langszij bij tegenstander TAC’90, 2-2.

Naar de hervatting van de competitie was reikhalzend uitgekeken in Voorhout. Dat het halen van een resultaat tegen de ploeg uit Den Haag Moerwijk-West geen eenvoudige opgave zou zijn, was van te voren meer dan duidelijk. Beide ploegen begonnen uiterst aftastend in de beginfase. Na de eerste tien minuten werden eerst de Voorhouters gevaarlijk via Sten Admiraal en Wouter Nolles. Maar ook Marc Engelhardt kwam twee keer kansrijk voor keeper Matthijs Guijt. Na een kwartier nam TAC’90 het heft in handen en Foreholte moest alle zeilen bijzetten om de nul te handhaven. Al snel moest Jelle Geerlings invallen voor de geblesseerde Christian Guijt. Nadat spits Wouter Nolles nog eenmaal hard op doelman Giovanni Spaan had geschoten, kreeg Sten Admiraal de mooiste kans, maar zijn poging verdween toch naast het TAC-doel terwijl keeper Spaan uit positie was gespeeld. Tussendoor waren er echter voldoende kansen voor TAC’90 geweest om de score te openen.

Direct na rust zette TAC’90 de duimschroeven aan bij de tegenstander. De Voorhouters moesten terug daar waar zij juist dachten om met de wind in de rug het initiatief in de wedstrijd te kunnen nemen. In de 55e minuut dacht middenvelder Bas Jongbloed dat scheidsrechter Mank wel zou fluiten voor een overtreding. TAC’90 voetbalde dankbaar door en Jeffrey Ramkisoen plaatste de bal ongehinderd langs de kansloze Matthijs Guijt (0–1). Alle Voorhoutse inspanning leek verloren, maar korte tijd later was het toch Jelle Geerlings die voor de TAC-defensie met het hoofd de stand weer gelijk trok (1–1). TAC’90 wisselde basisspelers Rafik El Ousrouti en Saad Rahmoune in de wedstrijd tot grote ergernis overigens van de gewisselde Marc Engelhardt. Toch leken de Voorhouters op weg naar de overwinning, maar Bas Jongbloed plaatste de bal niet alleen over keeper Spaan, maar tevens over het TAC-doel. Invaller en topscoorder Rafik El Ousrouti liet aan de andere kant zien dat een en ander net iets subtieler moest en Foreholte stond opnieuw op achterstand (1 – 2). In een alles of niets reactie bracht IJzendoorn spits Toni Arroyo naast Wouter Nolles. Nadat TAC’90 verschillende malen had verzuimd om de wedstrijd te beslissen was het juist Arroyo die op aangeven van Sten Admiraal de gelijkmaker via zijn hoofd achter keeper Spaan plaatste (2 – 2). Onmiddellijk na de aftrap floot scheidsrechter Mank voor het einde. Menig TAC-speler wilde nog wel even in gesprek met de leidsman, maar met name TAC-trainer Mario Koswal toonde zich van zijn allerbeste kant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in