Voorhout – Heel veel meer dan goede wil, tomeloze inzet en strijd konden beide ploegen afgelopen zondagmiddag niet inbrengen. Op de Elsgeest werd het dan ook een spannende wedstrijd, maar om nou te zeggen dat er heel veel te genieten viel voor de toeschouwers uit Voorhout en Roelofarendsveen. Uiteindelijk trokken de Voorhouters de winst naar zich toe in de slotfase, terwijl het toen juist EMM’21 was dat nadrukkelijk op zoek was naar een late overwinning, het werd 1-0.

Sam Lemmers was terug in de basis bij Foreholte. De centrumspits werkte zich gedurende de hele wedstrijd een slag in de rondte, maar weet zich nog niet te onderscheiden met zijn sterkste wapen: de doelgerichte kopbal. Gelijk de vorige week in het doelpuntloze gelijkspel op Bloemendaal ontbrak het bij Foreholte aan de creativiteit om de openingen te vinden in de stugge EMM’21-verdediging en ook de voorzetten vanaf de flanken waren uitermate schaars. In de 20e minuut wist een doorstotende Olle Roffelsen vanaf links Rick Brabander te bereiken die de bal net naast de paal tikte. De eerste helft eindigde met vier hoekschoppen in het voordeel van EMM’21, maar ook hierbij bleef de defensie de aanvallers de baas. En zo stond iedereen in de rust zich te verbazen over al die ingezette energie van beide teams afgezet tegen het resultaat.

Na de hervatting ging het gehol en gedraaf vrolijk verder, maar gaandeweg de tijd verstreek kreeg EMM’21 het beste van het armoedige spel. De Voorhouters gingen slordiger spelen en de tweede bal was te vaak voor de ploeg van trainer Van der Vlugt. In de 61e minuut kon de vrijgespeelde Guido van der Meer vrij inschieten, maar de uitstekend invallende doelman Piet Meeuwisse voorkwam een zeker doelpunt. Ook Joey van der Geest stuitte op Meeuwisse en Nino Wesselman kwam net niet toe aan afronden nadat hij zich door het hart van de Voorhoutse defensie had geslingerd. Trainer Bloemheuvel probeerde met het inbrengen van wissels het onheil te keren. Robin Gomes en Lars Berg vielen goed in, even later gevolgd door Toni Arroyo en Jimmy Voorn. Het zorgde er in elk geval voor dat de wedstrijd weer wat meer in evenwicht kwam. In de slotfase van de wedstrijd stond middenvelder Pim Spreeuw op. Eerst krulde hij de bal diagonaal naar de rechterbovenhoek van het doel, maar het was doelman Mike van der Poel die het gevaar nog juist kon wegtikken. In de 87e minuut was er echter geen houden meer aan. Spreeuw zette zich achter een makkelijk gegeven vrije trap en van zo’n 22 meter verdween de bal om de muur tegen de touwen (1 – 0). Dit keer kon Van der Poel er net niet bij.

EMM’21 probeerde het naderend onheil in de laatste minuten nog af te wenden, maar Foreholte zette zich schrap, trok daar waar mogelijk het tijdwapen en gaf feitelijk geen kansen meer weg. Jesse Tijsen werd nog in de ploeg gebracht en na zo’n 95 minuten klonk het eindsignaal van scheidsrechter Verhoeve en was de zwaarbevochten Voorhoutse overwinning een feit, EMM’21 achterlatend met het gevoel dat er wel wat meer had ingezeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in