Foto: vv Foreholte

Voorhout – Als je bedenkt dat het vier jaar geleden was dat Foreholte in het onderlinge duel met RKDEO wedstrijdpunten had gehaald, dan besef je tegelijkertijd dat de volgende Voorhoute overwinning steeds dichterbij komt. Daar zag het afgelopen zondag in tweede helft in het geheel niet naar uit, totdat aanvoerder Sten Admiraal achter een dieptepass in de counter begon aan te hollen… Foreholte won met 3-2.

Angstgegner RKDEO meldde zich al snel in het prille seizoen op de Elsgeest om het tegen Foreholte op te nemen. De Nootdorpers lieten er ook verder geen gras over groeien, want reeds in de 4e minuut na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jhamai, lag de bal achter keeper Matthijs Guijt. In de tegenaanval speelde Quincy Tjaden de naar rechts uitgeweken spits Tommie Simonis aan. Hij vond op zijn beurt de inschuivende middenvelder Fabian Pak, waarop Olle Roffelsen het belangrijke duel te makkelijk verloor en Pak geheel vrij voor Guijt de bal alleen maar in de linkerhoek hoefde te plaatsen (0 – 1).

Foreholte trachtte zich onmiddellijk van deze eerste tegenvaller te herstellen. Debutant Stan Spies testte met een vliegend schot keeper Gino Epskamp en uit de daarop volgende corner was het de strakke voorzet van Sten Admiraal die bij de tweede paal het meedogenloze hoofd van spits Sam Lemmers vond (1 – 1).

De Voorhouters zetten de druk op de RKDEO-defensie door en in de 10e minuut had neo-Voorhouter Ivo Smits, vrij voor Epskamp, moeten scoren toen hij, opnieuw door Admiraal, werd aangespeeld. De doelman stopte de inzet, maar de bal werd vanaf de rechterflank opnieuw ingezet en weer liet Lemmers met een harde kopstoot de bal tegen het net ploffen (2 – 1). Foreholte probeerde verder door te drukken, maar langzaamaan herstelden de Nootdorpers zich. Toni Arroyo was nog wel het eindstation van een vloeiende aanval via Admiraal en Stan Spies, maar RKDEO was klaar voor de inhaalrace in de tweede helft.

In het staartje van de eerste helft moest bij beide ploegen de eerste wissel worden toegepast. Vanuit een ongelukkig duel om de bal moest Irian Boeschoten en vlak daarna Olle Roffelsen worden vervangen door Mo Rida en Gido Drewes.

Trainer Wesley Epskamp had in de rust RKDEO duidelijker aanvallender omgezet. Foreholte moest het antwoord daarop te lang schuldig blijven en de druk op het doel van Matthijs Guijt nam toe. Over de linkerflank kwam linksachter Izzy Rossini meer naar voren en ook centrale verdediger Chris Nieuwpoort ondersteunde de aanval meer dan in de eerste 45 minuten. De Voorhouters konden geen antwoord vinden en moesten achteruit. Het leidde onvermijdelijk tot de fraaie gelijkmaker van Quincy Tjaden, wiens schot via de onderkant van de lat binnensloeg (2 – 2).

Met nog een half uur te spelen leek de wedstrijd opnieuw te kantelen. RKDEO had het initiatief, combineerde er lustig op los en Foreholte kwam er niet meer aan te pas, moest terug en het wachten was op een volgende Nootdorpse treffer. Trainer Frank Bloemheuvel trachtte het noodlot te keren door verse krachten Rick Brabander en Jordy van Tol in de wedstrijd te wisselen. Er ontstond enorm veel ruimte op het speelveld en de Voorhouters kropen door het oog van de naald toen na een vermeende terugspeelbal Tommie Simonis de toegekende vrije trap bikkelhard van dichtbij in de muur schoot.

Een viertal minuten later ruimde Foreholte over de linkerkant weg. Sten Admiraal zag de ruimte en snelde aan zijn tegenstanders voorbij en zette vanaf de flank voor. Sam Lemmers kon, enigszins achterover hangend, het hoofd nog achter de bal krijgen en tot verbijstering en onthutsing van alles wat uit Nootdorp kwam sloeg de bal opnieuw binnen (3 – 2). De verwachting dat RKDEO nog eenmaal zou aanzetten om in de laatste 10 minuten alsnog tot een positiever resultaat te komen kwam niet uit. Betrekkelijk eenvoudig haalde Foreholte de snelheid uit de wedstrijd en de overwinning in de seizoensopening binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in