Foto: Jeannette Kloet

Voorhout – Een week na de deceptie in Reeuwijk-Dorp stond de start van de derde periode op het programma voor Foreholte met de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Stompwijk’92. De winst was voor Foreholte met 4-1.

De Voorhouters lieten in de eerste helft niets aan het toeval over. Vanuit de 1e corner van Sten Admiraal kreeg de Stompwijker-spits Dennis van der Linden de bal volkomen verkeerd op de voet, die vervolgens bij de 1e paal in het doel verdween (1 – 0). De supporters waren nog niet uitgejuicht toen Marouane el Idrissi vanaf de zestienmeterlijn diagonaal de bal in de rechterhoek plaatste (2 – 0). Die zelfde aanhangers stonden nog overeind en dachten daarbij opnieuw aan een doelpunt, maar Toni Arroyo en William van Vliet verzuimden om de wedstrijd voor het kwartier te beslissen, waarbij keeper Jesper van Leeuwen nadrukkelijk de hoofdrol speelde.

Nog voor het half uur beslisten de Voorhouters toch de wedstrijd. Na dramatisch verdedigen vanuit het centrum van de Stompwijk-verdediging kreeg Jelle Geerlings de bal voor de voeten. Dit keer was Van Leeuwen kansloos op zijn lepe lob over de keeper (3 – 0). Gelukkig voor de wedstrijd deed Stompwijk’92 wat terug. En natuurlijk was het topscoorder Enrico Geus die daarvoor het initiatief nam. Zijn vrije trap kon onmogelijk door doelman Guijt verwerkt worden en het was opnieuw Dennis van der Linden die deze keer het goede doel wist te vinden (3 – 1). Nog voor het rustsignaal bestendigde de Voorhoutse ploeg de voorsprong toen na een lange aanval de bal voor de voeten kwam van de mee naar voren getrokken Olle Roffelsen. Ook zijn inzet was te veel voor Jesper Van Leeuwen (4 – 1).

Na de thee gingen de Voorhoutse supporters er eens goed voor zitten. Foreholte zou wel eens aan het doelsaldo kunnen gaan werken. Maar de Voorhouters hadden zich voorgenomen om juist het accent te leggen op het voorkomen van kansen voor Stompwijk’92. Op zich lukte dat redelijk aardig, maar een en ander had ook als gevolg dat de kansen op een volgend Voorhouts doelpunt niet echt meer aanwezig waren. Jelle Geerlings schoot nog een keer op de paal. Sam Lemmers en Casper Brabander werden nog in de wedstrijd gewisseld, maar mede door stug verdedigen van Stompwijk’92 bleek de ruststand tevens de eindstand te zijn, hetgeen tevens bevestigde dat we ook na 45 minuten elkaar de hand hadden kunnen schudden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in