Foto: vv Foreholte

Voorhout – De weersomstandigheden  waren meer dan abominabel, maar HMSH had nog geen enkele competitiewedstrijd gespeeld en Foreholte had vorige week ook al moeten  passen op het ondergelopen veld van ASC. Op het kunstgras van de Elsgeest kon natuurlijk gewoon gespeeld worden. Foreholte won met 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd bepaalden de Voorhouters het tempo van de wedstrijd. Aanval na aanval golfde op het doel van HMSH af. Met name aanvalsleider Sam Lemmers kwam voortdurend kansrijk oog in oog met goalie Ismael Oruc, maar via de grond en ook door de lucht wist Lemmers het doel dit keer niet te vinden. Op het half uur kreeg middenvelder Sebastiaan Bloemendaal de bal voor een volley op de schoen. Ook dit keer wist de HMSH-doelman nog net aan redding te brengen. In de 36e minuut was er echter geen houden meer aan. De voorzet van Sten Admiraal werd door Tjeerd van der Zwaan bij de tweede paal opnieuw met het hoofd ingebracht waarna Toni Arroyo wist binnen te werken (1 – 0). Tekenend voor de inspanningen van Foreholte was dat de voorsprong precies zestig tellen op het scorebord stond. Bij de eerste de beste Haagse aanval schoot Houssie el Zeryouh diagonaal de bal langs Matthijs Guijt (1 – 1).

In de tweede helft verschenen beide teams ongewijzigd weer aan de start. Het eerste kwartier kenmerkte zich door de enorme emoties die de vlagsignalen van de HMSH-grensrechter bij de thuisploeg teweeg bracht. Foreholte dreigde zich te verliezen in frustratie naar de tegenstander en leidsman Toonen. Net op tijd viel de hernieuwde voorsprong. Opnieuw was het Toni Arroyo, die dit keer fraai inkoppend uit de voorzet van Sten Admiraal de voorsprong bewerkstelligde (2 – 1). Vlak daarna was het opnieuw Arroyo die de bal met een omhaal vanuit een voorzet van Stan Spies achter Oruc plaatste ( 3 – 1).

HMSH leek alsnog tegen een forse nederlaag aan te gaan lopen, maar nadat Joost van Dam, na terugkoppen van Tjeerd van der Zwaan van de 10e Voorhoutse corner, net naast had weten te werken, beperkte Foreholte zich tot het consolideren van de voorsprong en de tweede thuiswinst in dit nog prille seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in