Voorhout – Deze zondag zou Foreholte tegen het laaggeplaatste Schoten moeten aantonen dat er in het vervolg van de competitie met de Voorhouters rekening zou moeten worden gehouden. De ploeg van Frank Bloemheuvel voldeed aan die doelstelling, hoewel het niet van een leien dakje ging. Ze wonnen met 0-2.

Ver weg van de vertrouwde Elsgeest begon de Voorhoutse formatie gelijk een week eerder tegen DONK. Spelverdeler Ivo Smits zat weliswaar weer op de bank maar Bloemheuvel verkoos eerst Joost Jansze als centraal punt op het middenveld. Schoten liet Foreholte het initiatief, plooide terug en trok rondom het strafschopgebied een verdedigende muur op. Foreholte had daardoor veel en langdurig balbezit, maar heel grote kansen leverde dat de Voorhouters niet op. Guide Drewes en Christiaan Guijt kregen mogelijkheden maar hun schoten verdwenen over het doel. Goalie Guijt moest voor de eerste keer redding brengen toen Lars Berg dacht terug te koppen maar Niels Zeedijk daar tussen opdook. Foreholte controleerde de wedstrijd maar hanteerde een te laag tempo waardoor zij Schoten niet uit elkaar speelde. In de 40e minuut miste Rick Brabander een open kans op de voorsprong, maar aan de andere kant mochten Willem v.d Kuijl en Sjoerd Noorda kort na elkaar schieten op een reddende Matthijs Guijt.

Ook de tweede helft startte Foreholte door elkaar keurig netjes de bal toe te schuiven. Schoten vond het allemaal prima, stond erbij en keek er bij en keek ernaar. Het dreigde een lange frustrerende middag te worden. Daar kwam in de 51e minuut een eind aan toen Rick Brabander hard onderuit werd gehaald door Stephan Ket. Zijn strafschop was onhoudbaar voor keeper Jermain Ebbeling (0 – 1). De bevrijdende voorsprong was niet voldoende om rust in de wedstrijd te krijgen. Christiaan Guijt verzuimde de voorsprong uit te breiden en Guido Drewes raakte de bal volkomen verkeerd waardoor de mannen van Schoten in de race bleven voor een resultaat. In het laatste kwartier moesten de Voorhouters dan ook achteruit en leek de onverdiende gelijkmaker een kwestie van tijd. Zoals zo vaak bleef keeper Guijt ook deze zondag een onneembare hindernis en toen in blessuretijd Brabander met de bal op Ebbeling mocht afgaan was zijn omspelen en binnenlopen de verzekering van de drie belangrijke winstpunten voor Foreholte (0 – 2).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in