Hillegom – Foreholte heeft de strijd om plek één in de poule weten te winnen van s.v. Hillegom. Op sportpark De Zanderij werd het 1-3.

Beide teams waren al geplaatst voor de volgende ronde van de beker, dus ging het erom wie er nummer 1 van de poule zou worden. De eerste 30 minuten lieten beide partijen goed voetbal zien, maar was Foreholte nog zoekende. Met één grote kans voor Hillegom en voor beide partijen wat kleine kansen ging het dan ook redelijk gelijk op.

In de 35ste minuut was het raak voor Foreholte. Door goed druk zetten van de voorhoedespelers kon de keeper van Hillegom de bal niet goed verwerken ver uit zijn doelgebied. Lars Berg wist de bal van 40 meter afstand de bal in een leeg doel te schieten en kon daarmee de 0-1 op zijn naam schrijven. Vlak voor rust kreeg Hillegom nog een vrije trap op een interessante plek vlak buiten de 16 meter, maar schoot deze over.

Foreholte pakte de tweede helft direct het initiatief en wist dan ook in de 47ste minuut te scoren. Door een corner van Ivo Smits wist wederom Lars Berg door middel van een kopbal de 0-2 te scoren. Foreholte liet goed voetbal zien. Na een voorzet van Sten Admiraal in de 72ste minuut, waarbij hij de achterlijn haalde, Luc van Leeuwen doorliep als bliksemafleider, waardoor Sam Lemmers de 0-3 kon scoren.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Luuk Buitendijk nog de 1-3 te scoren. Ook maakte Hillegom een minuut later de 2-3, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later floot scheidsrechter Yannick Mahieu de wedstrijd af. Met de winst op s.v. Hillegom boekte de equipe van trainer Mario Koswal alweer haar derde overwinning in de bekerpoule.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in