Voorhout – Cabooter Group/Handbal Venlo dat drie plekken hoger staat op de ranglijst was zaterdag de tegenstander van de handbalsters van Foreholte. Het bijzonder gezellig was in sporthal de Tulp vanwege de vele toeschouwers al dan niet carnavalesk verkleed en gezellige muziek van Purple United. Handbal Venlo was gekomen om twee punten mee te nemen naar huis, want ze willen graag de competitie afronden in de kampioenspoule. Maar Foreholte knokte voor wat het waard was, maar moest helaas na een 13-13 ruststand met 21-23 de punten aan Venlo laten.

Na de slechte uitwedstrijd waarin met elf doelpunten verschil werd verloren, waren de Voorhoutsen nu van plan om dit recht te zetten. Dat het lastig zou worden wist men wel, maar Venlo moest er diep voor gaan. Beide teams hielden het bij een defensieve verdediging, dus afstandsschoten hadden het meeste succes. En dat was nou net het mindere puntje bij Foreholte. Van de inzet kon niets gezegd worden, dat was formidabel. En keepster Mayra de Boer stond weer als een huis in haar doel. Enkele keren kreeg ze ook schoten richting en bovenop haar gezicht. Dit was de aanleiding voor de scheidsrechters om een speelster van Venlo vlak voor rust met rood van het veld te sturen.( Halverwege de tweede helft werd de Voorhoutse keepster toch gewisseld voor de overigens ook sterk spelende junior Romy Verweij). De score ging geheel gelijk op. Het was gewoon heel spannend omdat beide teams moeite hadden met elkaars verdediging en met het afronden van kansen. Toch lukte het Foreholte om vijf minuten voor de rust op 13-10 voorsprong te komen. Dit kon men niet vasthouden, want door rommelige situaties werd het een 13-13 ruststand.

Na rust scoorde Foreholte als eerste, maar hierna was het 12 minuten stil. Terwijl Venlo gewoon door ging met scoren, probeerde Foreholte het lek boven te krijgen. Het verdedigen onder aanvoering van een sterke Britt van Leijden ging goed, maar dichterbij dan twee doelpunten kwamen de Voorhoutsen niet meer. Halverwege de tweede helft was 17-19. Trainer coach Ken van Hasselt deed beroep op zijn gehele selectie, maar het mocht niet baten, hoewel op het einde de score van 19-23 naar 21-23 werd getild. Meer zat er niet in. Dit was het. Voor Foreholte scoorden : Chantal Slegtenhorst 5, Britt van Leijden 3, Ramona Vink en Marisha vd Geest en Kim Schuurbiers en Dana vd Vlugt-Vincenten en Saskia Kolster en Anouk Zwaan allen 2. Naomi Hoogervorst 1.

Zaterdag tijdens het carnaval gaat de reis naar Borhave in Borne. Om 19.00 uur vangt de wedstrijd aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in