Voorhout – Foreholte heeft het zondag wel geprobeerd, maar de Voorhoutse pijp was al een aantal weken meer dan leeg. Natuurlijk, er viel niets meer te winnen: de 8e plaats in de eindrangschikking stond betrekkelijk vast. Voor tegenstander ONA was deze zondag nog wel degelijk van belang. Maar ondanks Ramadan-perikelen wisten juist zij op inzet het gewenste resultaat binnen te halen voor de ogen van hun talrijke en enthousiaste supporters op de Elsgeest. Het werd 1-1.

Foreholte, dat Jop Mannaar zag debuteren in de hoofdmacht en Jelle Geerlings op de rechtervleugelverdedigerpositie zag starten, bakte er gedurende de eerste vijfenveertig minuten weinig tot niets van. Er viel geen enkel verband in het spel van de Voorhouters te ontwaren. William van Vliet sleurde als vanouds aan het team, Rik Brabander onderscheidde zich positief, maar het samenspel deed pijn aan de ogen van menig Voorhoutse supporter. Het Goudse ONA speelde scherp, maar geef ze eens ongelijk gezien het belang wat er voor hen op het spel stond. Foreholte creëerde geen enkele kans voor het doel van Erik van der Laan, terwijl ONA meer dan redelijke mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Anouar Chairi kreeg een dot van een kans, maar slaagde er in om de bal over het doel te plaatsen. Nog voor het half uur zette ‘strijder’ Robin Plomp zich achter de kansrijke vrije trap. De Voorhoutse muur inclusief Matthijs Guijt was kansloos op de inzet van de nummer tien van ONA (0 – 1). In het verloop van de eerste helft kreeg ONA nog een aantal mogelijkheden om de stand een nog zonniger aanzien te geven. Anderzijds had Gido Drewes gewoon moeten scoren toen hij vlak voor het verstrijken van de tijd vrij voor Erik van der Laan werd gezet. Zijn inzet paste echter precies in het totale Voorhoutse resultaat voor de rust: meer dan net niet!

Direct na de rust kroop Foreholte door het oog van de naald toen Jaouad el Yaacoubi achteloos langs drie Voorhoutse verdedigers soleerde om vervolgens over het doel te schieten. In de eerste tien minuten na rust hadden de Gouwenaars de wedstrijd kunnen beslissen. De Voorhouters waren, tot verbijstering van de talrijk opgekomen supporters, tot dan toe onmachtig in de wedstrijd. Na tien minuten wist Foreholte toch het initiatief naar zich toe te trekken. ONA trok zich iets te makkelijk terug en de stormloop op het doel van Erik van der Laan begon. Tweemaal hield de Goudse goalie de roodzwarte mannen in de wedstrijd met een redding, maar nog voor het uur werd ook hij verslagen door een ziedend schot van Pim Spreeuw vanaf een meter of achttien (1 – 1). De halve Elsgeest ging er eens goed voor zitten, tenslotte was er nog een half uur te gaan. De ONA-supporters waren inmiddels al begonnen om de adem in te houden. Toch viel de Voorhoutse stormloop wel mee. William van Vliet sleepte de bal makkelijk mee en schoot op een uitblinkende Van der Laan en Jop Mannaar had zijn debuut gewoon moeten bekronen door bij de tweede paal bikkelhard de bal tegen de touwen te koppen. In plaats daarvan wist Van der Laan de te slappe bal alsnog uit de bovenhoek te keren.

Negen minuten liet scheidsrechter Vogelenzang de spanning na de eerste negentig nog voortduren. De ploeg van trainer Bloemheuvel zette nog een keer aan, maar de Goudse ploeg hield onder leiding van leider en doelpuntenmaker Robin Plomp betrekkelijk makkelijk stand. Na het eindsignaal was het seizoen ’18-’19 voorbij. Zowel Voorhouters als Gouwenaars waren vanuit verschillende perspectieven opgelucht. “Tot volgend jaar”, was dan ook een terechte afscheidsgroet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in