Voorhout – Even leek het er op dat de Voorhouters voor een daverende verrassing gingen zorgen tegen de koploper van de 2e klasse C DSOV, maar uiteindelijk knepen ze de handen dicht na het zwaar bevochten gelijke spel in Vijfhuizen.

De mannen van trainer Bart Jansen namen onmiddellijk het initiatief en de cornerverhouding 3 – 0 gaf een redelijke indicatie van de druk die DSOV zette op het doel van Matthijs Guijt. Middenvelder Tyrone Carolina schoot voorlangs en stuitte daarna op Guijt naar een voorzet van Martijn Nelis vanaf de linkerkant. Tussendoor was de grootste mogelijkheid voor de Voorhoutse aanvoerder Tom Bleijswijk die onverwacht door het midden kwam inglijden en de bal met een boog over keeper Dennie van der Giezen, maar ook over het doel plaatste.

Binnen korte tijd gaf scheidsrechter Van Loenen driemaal geel waarvan twee aan de Voorhouters voor Wouter Nolles en Joost van Dam en als logische reactie moest middenvelder Jean-Pierre Kerkeboom ook met geel verder. Een hard werkend Foreholte wist verder ongeschonden de rust te behalen.

Dezelfde tweeëntwintig spelers verschenen na rust binnen de lijnen. DSOV speelde iets met de stevige wind mee en naar de roerige aanhang. Opnieuw schoten de roodwitten richting het Voorhoutse doel. De Vijfhuizense hoekschoppen regen zich aaneen, maar één Voorhoutse uitval was voldoende om de wedstrijd volledig op z’n kop te zetten. Door goed doorzetten van Tom Bleijswijk kon hij de bal voorzetten waar Wouter Nolles de bal verrassend achter Van der Giezen kon plaatsen (0 – 1). DSOV had niet lang nodig om van de tegenslag te bekomen en de Voorhouters werden op de eigen helft vastgezet. De gelijkmaker leek reeds te vallen toen alsnog Toni Arroyo de bal van de doellijn kopte. Het bleek uitstel, want nadat trainer Jansen Joey Carolina in de wedstrijd had gewisseld was het binnen twee minuten ‘er op en er over’. Vanaf de linkerkant was het eerst Hernan Noorman die op aangeven van Carolina binnentikte (1 – 1) en even later was het topscoorder Bianco Carolina die de bal onder keeper Guijt doorspeelde (1 – 2). Terwijl de Voorhoutse supporters de wanhoop nabij waren, toonden de mannen in het veld een enorme veerkracht. In de 85e minuut was het opnieuw Wouter Nolles die de bal uit een voorzet van Pim Spreeuw met een uiterste krachtsinspanning achter Dennie van der Giezen plaatste (2 – 2). Trainer IJzendoorn had reeds Casper Brabander in de ploeg gebracht en voegde daar moeiteloos Wytse Ligtvoet en Jelle Kraakman aan toe, waarbij laatstgenoemde de spitspositie van Nolles overnam.

Op het moment dat Foreholte het gelijke spel leek binnen te halen floot Van Loenen in blessuretijd voor strafschop na een vermeende handsbal van Oscar Arroyo. Ruben Karelse stelde zich achter de bal, schoot goed in, maar het was opnieuw doelman Matthijs Guijt die zich held van de wedstrijd toonde door de bal alsnog uit het doel te boksen. De overblijvende corner werd door geheel Voorhout overleefd, waarna Van Loenen snel het einde van de wedstrijd floot. Daar waar DSOV een plaatsje op de ranglijst was gedaald met het resultaat, kropen de Voorhouters opnieuw een plaats omhoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in