Foto: vv Foreholte

Voorhout – Vanuit de thuisclub ASC beweerde men bij hoog en bij laag dat er sprake was van een prima natuurgrasveld, maar in werkelijkheid was er geen vierkante meter op veld 1 van sportpark Overveer te vinden dat ook maar enigszins vlak te noemen was. Dat aspect speelde de verdedigende partij nadrukkelijk in de kaart. Het was de verdienste van ASC dat juist zij dat het grootste deel van de wedstrijd waren. Het werd uiteindelijk 2-2 door een late goal van Foreholte.

De Voorhouters hadden zich voorgenomen om tegen ASC de negatieve spiraal van de afgelopen weken een positieve draai te geven. Enkele geblesseerden leken teruggekeerd ‘op de bank’, anderzijds zou het gepromoveerde ASC een toch te nemen horde moeten zijn voor Foreholte. Met name dat laatste bleek gaandeweg de wedstrijd een verkeerde inschating. Juist ASC had binnen de omstandigheden de beschikking over de meeste voetbalcapaciteiten middels Ali Barokzay, Ilker Kacar en Ahmed Fernane. De acht overige ASC-ers compenseerden hun mindere techniek met een onverdroten inzet en waren op die manier een steunpilaar voor het presteren van de roodzwarte formatie. De Voorhouters probeerden een groot deel van de wedstrijd voetballend de wedstrijd door te komen, maar de bal controleren op een dergelijke ondergrond met de tegenstander hijgend in de nek was toch ‘een brug te ver’ voor redelijk veldspel. Sterker nog, dat deel van het Voorhouts presteren deed pijn aan de ogen.

Foreholte opende in de 6e minuut toen Toni Arroyo kort naar binnen speelde op Ivo Smits. Zijn lage schuiver was een prooi voor keeper Lambarette. Twee minuten later gleed Joost van Dam uit en landde vervolgens met de arm op de bal in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gerrit van Sprang die in de aanloop van de wedstrijd nog doodleuk beweerde dat hij handsballen ‘à la Veltman’ onzinnig vond, legde een half uurtje later de bal zonder blikken of blozen ‘op de stip’. Ali Barokzay pakte het cadeau uit met een lage schuiver in de hoek (1 – 0). Foreholte moest weer eens in de achtervolging. Het duurde echter niet lang of bij de eerste de beste buiteling in het ASC-strafschopgebied de bal wel heel makkelijk opnieuw op de stip ging. Dit keer was het Toni Arroyo die de arbitrale compensatie in ontvangst nam (1 – 1). In het vervolg van het eerste bedrijf ontwikkelde zich een enorm geploeter van de tweeëntwintig acteurs met nauwelijks kansen, laat staan mogelijkheden. Het talrijke publiek, met name uit Voorhout, keek met gemengde gevoelens toe.

Na rust verscheen Jelle Veenvliet terug in het hart van de Voorhoutse formatie. Jesse Tijsen was in de kleedkamer achtergebleven. ASC was niet onder de indruk. De eerste de beste Oegstgeester corner eindigde voor de voeten van goalgetter Barokzay die onmiddellijk uithaalde (2 – 1). De Voorhouters konden weer opnieuw beginnen met achter de feiten aan te lopen. Stan Spies kwam voor Wytze Ligtvoet, maar heel veel aanvallende dreiging leverde dat nog niet op. Sterker nog, de Voorhouters wilden natuurlijk wel op weg naar het doel van Lambarette, maar tot aan vijf minuten voor tijd was het ASC dat het beste met de omstandigheden wist om te gaan. De aanvallen van Foreholte werden betrekkelijk makkelijk en rucksichtslos geneutraliseerd om vervolgens de counter te openen via ‘de handige mannen’. Jelle Geerlings was feitelijk de enige die nog het dichtst bij de gelijkmaker was, maar ook hier bleef Lambarette meester over zijn inzet naar de verre bovenhoek.

Sebastiaan Bloemendaal kwam voor Joost van Dam en juist hij stuwde vanuit balbezit de Voorhouters naar voren. Tjeerd van der Zwaan werd van achter naar het front gestuurd, Stan Spies en Rick Brabander kwamen voortdurend aan de zijkant in balbezit, maar al hun inzetten waren een prooi voor het hart van de ASC-defensie. Uiteindelijk ging in de 90e minuut keeper Matthijs Guijt mee naar voren tot verbijstering van eenieder. Hij zou toch niet de corner tot doelpunt kunnen promoveren? De bal vloog aan iedereen voorbij en eindigde voor de voeten van Stan Spies die vervolgens diagonaal binnen schoot (2 – 2). Volkomen onverwacht stonden de Voorhouters op een resultaat. In de laatste minuten gingen beide ploegen nog voor de overwinning, maar na 95 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd richting de geschiedenis met de mededeling dat iedereen verder welkom was in en om het clubhuis van ASC. Velen waren daar na de rust al niet meer uit geweest. De rest van het volk en spelers voegde zich snel bij hen. Het bleef nog lang onrustig en gezellig daar op sportpark Overveer…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in