Voorhout – Koploper HBC was op bezoek op de Elsgeest en tegelijkertijd betrof het de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft. De faam van HBC was hen vooruit gegaan: hier zou deze zondagmiddag een heel sterk team gaan aantreden! Foreholte had tot nu toe in de competitie ondermaats gepresteerd, trainer Bloemheuvel had samen met de staf het strijdplan met de ploeg doorgenomen, maar verloor met 3-6.

Na 44 seconden voetbal kon het strijdplan richting de prullenbak toen vanuit een simpele aanval over de rechterflank de bal werd voorgetrokken alwaar spits Sven Wierda de bal eveneens simpel in het Voorhoutse doel deponeerde (0 – 1). Iedereen was daarna ‘bij de les’ tot op het kwartier Pim Spreeuw de ingespeelde bal te optimistisch beoordeelde waardoor Jeroen de Bruijn opnieuw simpel binnen kon tikken (0 – 2). Terwijl de notoire Voorhoutse supporter op zoek ging naar het ouderwetse telraam was het uitermate verrassend dat één minuut later de aansluitingstreffer via een alerte Sam Lemmers in het HBC-doel lag (1 – 2). In de 28e minuut ging een ieder er pas echt eens goed voor zitten toen de stand werd gelijkgetrokken na een fantastisch rush en voorzet van Olle Roffelsen op de inkomende en afrondende middenvelder Tom Noordermeer (2 – 2). Zou het dan toch mogelijk zijn?

Foreholte werkte zich een slag in de rondte om deze gelijke stand mee te nemen de rust in, maar het dominante en gemakkelijk combinerende HBC wist in de laatste minuten toch weer afstand te nemen. Eerst was het na een lange aanval over links de voortdurend in beweging zijnde Jeroen de Bruijn die met een diagonaal laag schot keeper Guijt kansloos liet (2 – 3) en op slag van rust mocht Bryan Wilderom ongehinderd oprukken om vervolgens in de korte hoek binnen te schieten (2 – 4). Na afloop gaf trainer Bloemheuvel aan dat hier het breekpunt in de wedstrijd lag: opnieuw was de Voorhoutse achterstand 2 doelpunten.

Met de in de Bollenstreek bekende Arno Dijkstra voor Neil van Hoof begon de tweede helft en het duurde niet lang alvorens HBC de voorsprong verder uitbreidde. Door het hart van de Voorhoutse verdediging vond het schot van Sven Wierda de linkerbenedenhoek (2 – 5) en een kwartiertje later was het opnieuw Wierda die in een kopie van de eerste goal de 2 – 6 aantekende. Tussendoor had Rick Brabander met een toverkopbal net niet de lange doelman Verhage weten te verschalken. Nog eenmaal rechtte Foreholte de rug en was het opnieuw aanvalsleider Sam Lemmers die de voorzet van Brabander na een mooie pass van Lars Berg stijlvol op de borst wist te controleren en binnen te schieten (3 – 6).

Precies na 90 minuten vond scheidsrechter Lochtenberg het wel genoeg. Foreholte had een week mogen dromen van een resultaat tegen de koploper, maar deze had betrekkelijk korte metten gemaakt met de eventuele Voorhoutse ambities. HBC was meer dan een maatje te groot gebleken en dus blijft het de komende weken van belang dat er punten gehaald gaan worden van de ploegen waar de Voorhouters zich werkelijk aan kunnen meten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in