Voorhout – De handbalsters moesten zaterdag naar het verre Geleen. In oktober werd thuis verloren met 27-32 verloren van de nummer 4 van de ranglijst Geonius V & L en nu was het na een 11-14 voorsprong bij rust uiteindelijk een slordig 31-24 verlies.

Het Voorhoutse team wordt nog geteisterd door blessures, maar keepster Mayra de Boer was weer in een bloedvorm. Zij stopte over de gehele wedstrijd 23 schoten. Het eerste gedeelte van de eerste helft was voor V & L. Foreholte kwam halverwege echter door hard werken op gelijke hoogte. Tot aan de rust kon Foreholte het tempo goed bijbenen en wist zelfs met een 11-14 voorsprong te gaan rusten. In de 2e helft werd het allemaal minder en moest men bij Foreholte al een paar keer aan de noodrem trekken.  Halverwege ging langzaam het kaarsje uit. De stand was toen nog 20-21, maar de foutieve passes, schoten op de paal en geen creativiteit meer in de aanval, beïnvloedden de stand. Conditioneel zou het allemaal beter moeten om in de eredivisie te kunnen overleven. Nu werd het van 20-21 een 25-22 en via 29-22 was het uiteindelijk 31-24. Voor Foreholte scoorden Dana v.d. Vlugt-Vincenten 6, Ramona Vink 5, Chantal Slegtenhorst en Britt van Leijden 4, Merel van Drueten en Saskia Kolster 2 en Naomi Hoogervorst 1.

Zaterdag 3 februari komen de handbaldames uit Venlo op bezoek in de Tulp. Aanvang van de wedstrijd 20.45 uur. Hiervoor speelt Dames 2 haar wedstrijd om 19.00 uur tegen Westlandia om de koppositie in de hoofdklasse te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in