In wat het RKDEO-twitteraccount “de slechtste RKDEO-wedstrijd van dit seizoen” noemde, verloor Foreholte afgelopen zondag kansloos van een op alle plekken op het veld veel sterker RKDEO. Nou, wellicht dat die constatering niet opging voor keeper Matthijs Guijt die zijn ploeg deze middag behoedde voor een fikse Nootdorpse oorwassing.

Trainer Marcel IJzendoorn had een basisplaats ingeruimd voor Ralph Schiebroek en posteerde door een te veel aan middenvelders Sten Admiraal op de linksachterplaats. De wedstrijd was precies vier minuten onderweg toen Hayden Bergen vanaf de rechterkant ongemoeid de voorzet kon verzenden. Volkomen vrijstaand kon aanvoerder, middenvelder en topscoorder Rob van Hagen ongehinderd binnenkoppen (1 – 0). RKDEO drukte onmiddellijk door en na tien minuten verzond die zelfde Van Hagen de steekpass dwars door de Voorhoutse defensie naar spits Tommie Simonis, die vanaf de zestienmeterlijn keeper Guijt voor de tweede keer kansloos liet (2 – 0). Vanaf dat moment waren de Voorhouters rijp voor de slacht. Het was opnieuw Simonis die in de volgende aanval zwaar gehinderd door Patrick Roukema de volgende voorzet vanaf de rechterkant niet langs doelman Guijt wist te krijgen.

Even lieten de Nootdorpers de teugels vieren, hetgeen overigens niet leidde tot ook maar een enkele Voorhoutse mogelijkheid tot scoren. Op het half uur wist linksback Ricky de Bruijn vanaf de achterlijn net niet de spitsen Simonis en Bergen te bereiken en tot aan de rust kreeg de Nootdorpse spits Simonis nog twee honderd procent kansen, maar telkens kwam keeper Guijt als winnaar naar voren. De Voorhouters mochten de handen dichtknijpen dat de ruststand nog ‘overzichtelijk’ was.

Achteraf gezien ware het beter geweest dat in de rust besloten was de wedstrijd verder schriftelijk af te doen. Hoewel Foreholte juist in deze helft z’n enige mogelijkheid tot scoren kreeg toen centrale verdediger Jari Seffelaar de bal onder de voet door liet schieten. Rechterspits Christian Guijt schoot vanaf zestien meter de bal tegen keeper Dennis Hendriks. Maar eerst verscheen middenvelder Tomas Prieto nog vrij voor Guijt, zonder resultaat overigens. De Voorhouters haalden nog even twee ‘praat’gele kaarten op en een ‘bijna rode kaart’ en dat allemaal vanuit de frustratie dat het niet liep. Enig lichtpunt deze middag voor Foreholte bestond uit het feit dat RKDEO gewoonweg een van de beste ploegen van de 2e klasse C bleek te zijn. Verlies tegen een dergelijke ploeg zou op zich geen schande zijn. Maar ja, het bleek afgelopen zondag “hun slechtste wedstrijd in dit seizoen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in