Voorhout – In de aanloop naar Carnavalszondag achtten de Voorhouters zich behoorlijk kansrijk voor wat betreft het treffen tegen het ‘dolende’ GDA. Tegen vier uur in de middag droop de ploeg van het veld, keihard terechtgewezen door de Loosduinse tegenstander, er werd verloren 1-4.

Het gelijke spel en de overwinning van de afgelopen weken zouden de ploeg van trainer IJzendoorn voldoende zelfvertrouwen hebben moeten geven tegen het GDA dat in het nieuwe jaar alleen nog maar verloren had. Echter, vanaf de start oogden de Voorhouters onzeker en met name in defensief opzicht. Gelijk in de heenwedstrijd was de aanval door het hart van de Voorhoutse defensie het meest dreigend. Aan de bal was Foreholte onrustig en in de aanval bepaald onmachtig. Niet dat de ploeg uit Den Haag-Zuid nou zo veel kansen kreeg, maar in het beeld van de wedstrijd lag het voor de hand dat zij de score zouden openen. Trainer IJzendoorn voorzag het onheil en maande de Voorhoutse ploeg vanaf de zijlijn om compact te blijven spelen. Sten Admiraal kreeg een mogelijkheid op aangeven van Tom Bleijswijk, maar zijn schuiver ging diagonaal voor het doel langs. Aan de andere kant ontsnapte Foreholte in een heftige scrimmage voor doelman Guijt, daar waar GDA-trainer Abdullah Sari verschillende keren reeds de handen in de lucht had gestoken.

Met het goede gevoel dat Foreholte na de rust met de wind in de rug richting de langzamerhand in carnavalsstemming gerakende kantine ging spelen, kende het optimisme geen grenzen. Acht minuten later keken de ‘ik moet nog even plassen’-toeschouwers bij het naar buiten komen met verbijstering naar het scorebord: 0 – 3! Eerst was het Rayvano van Alphen die na een voorzet van Mark Okhuizen ongehinderd bij de tweede paal kon inkoppen, daarna was het twee keer Mohamed Achalhi die binnen twee minuten bij de tweede paal kon intikken na voorzetten vanaf de linkerflank. Vol ongeloof keken de Voorhouters elkaar aan. In korte tijd hadden ze een belangrijk resultaat gewoon maar door hun handen laten schieten: ze stonden erbij en keken er naar.

Met de moed der wanhoop trachtte Foreholte tot een beter resultaat te komen. GDA plooide rustig terug en liet de Voorhouters op hun helft komen zonder dat het tot noemenswaardige kansen leidde. Daar waar er gevaar dreigde voor het doel van GDA-doelman Bas van Zee zorgden de Loosduiners daar zelf voor. Eerst dacht Van Zee ook voetballend spits Wouter Nolles te kunnen uitspelen, toen dat tot geen resultaat leidde was het de GDA-verdediging zelf die Jelle Geerlings aan de bal bracht door de bal verkeerd terug te spelen. Geerlings tikte het cadeau binnen, maar nog voor scheidsrechter Van der Kraan voor het einde kon fluiten strooide invaller Nabil Benali nog wat zout in de Voorhoutse wond door de bal over de doellijn te brengen nadat hij doelman Guijt gepasseerd was.

Zeven dagen was Voorhout in de veronderstelling dat ‘het lek boven was’. Negentig minuten voetbal op de Elsgeest toonden de harde werkelijkheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in