Voorhout – Na afloop van de wedstrijd stonden de mannen van DSOV aan kop van de ranglijst. De Voorhouters hadden door de nederlaag van 1-2 daarentegen ‘de rode lantaarn’ in handen gekregen van de 2e klasse C.

Op zich was het een wonder dat DSOV pas in de 14e minuut de leiding nam, want reeds in minuut één gingen de Voorhouters tijdens een intense scrimmage voor de ogen van keeper Matthijs Guijt door het oog van de naald. Daarna kopte Bianco Carolina in vrije positie naast, maar linkerspits Levi van Ooijen kopte knalhard diagonaal raak uit een voorzet van middenvelder Jean Pierre Kerkeboom (0 – 1). Rick Brabander probeerde onmiddellijk terug te slaan, maar zijn inzet verdween diagonaal net naast het doel van Danny van der Giezen. Diezelfde doelman pareerde adequaat een inzet van Christian Guijt en dat zou hij gaande de wedstrijd nog een aantal keer herhalen. Ondertussen had Bianco Carolina recht in de handen van Guijt gekopt.

In de 32e minuut voerde het fysiek sterke en strak spelende DSOV een mooie aanval uit. Die begon bij deze middag excellerende verdediger Danny Rathebe. Met een simpele voetbeweging speelde hij het middenveld in en binnen de kortste keren lag de bal opnieuw bij Levi van Ooijen die prachtig binnenschoot (0 – 2). Even later onderscheidde de dubbele doelpuntmaker zich minder positief door veels te hard door te gaan op keeper Matthijs Guijt. De doelman kon nog met moeite opgelapt worden. Terwijl de nuchtere Voorhoutse supporter rekening hield met een grotere achterstand, was het spits Toni Arroyo die opnieuw attent was bij aarzelend uitverdedigen bij DSOV (1 – 2).

In de hele tweede helft hebben de Voorhouters getracht om de gelijkmaker achter doelman van der Giezen binnen te werken, maar telkens bleek deze Vijfhuizense sluitpost een ‘te hoge horde’ om te nemen. Schoten van Christian Guijt, Rick Brabander en een kopbal van Joost van Dam stuitten telkens op de DSOV-goalie. Daarnaast bleef DSOV voortdurend latent gevaarlijk, maar slaagden zij er ook niet in om de voorsprong te vergroten. In de laatste tien minuten konden de Voorhouters geen vuist meer maken. De energie was volledig opgebruikt en redelijk soeverein speelde de nieuwe koploper de wedstrijd uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in