Foto: vv Foreholte

Voorhout – Na het debacle tegen Laakkwartier bewezen de Voorhouters moeiteloos aan het talrijk toegestroomde publiek dat het altijd nog erger kan. De Voorhouters zakten thuis tegen Altior door ‘de moeder aller ondergrenzen’, waarbij men nog mocht opmerken dat het aan de inzet niet had ontbroken. Dat laatste is zeker waar, maar voordat Foreholte dat wapen trok stond de ploeg, van de na afloop onthutste trainer Bloemheuvel, al op een achterstand. Het werd 0-2.

Weliswaar misten de Voorhouters een aantal geblesseerde sterkhouders, maar de ploeg die als thuisploeg in het veld verscheen, had de rode lantaarndrager uit Langeraar gewoon aan de kant moeten schuiven. En toch gebeurde dat niet en natuurlijk was de inzet en overrompeling van de ploeg van trainer Manfred van den Bosch daar in hoge mate debet aan.

Altior was vanaf het beginsignaal van de opnieuw prima fluitende scheidsrechter Jung alert om de nog ‘de kat uit de boom kijkende’ Voorhouters pijn te doen. Reeds in de 2e minuut schoot rechtsbuiten Rick Keijzer de bal rakelings naast. Een paar minuten later soleerde hij moeiteloos langs Guido Drewes en Tjeerd van der Zwaan om uiteindelijk te stuiten op keeper Matthijs Guijt. De terugspringende bal kon niet door spits Daan Oostdam tot openingstreffer worden gepromoveerd.

De roodwitte formatie hield zich ondertussen bezig met slordig veldspel en over het algemeen meer dan kansloze aanvallen. Daar waar een mogelijkheid tot scoren dreigde wisten de Voorhouters deze moeiteloos en doortastend om zeep te helpen. Na 20 minuten kreeg Altior een vrije trap na een lompe overtreding van Joost van Dam. De bal zeilde voor het doel, alwaar de kleinste man van Altior hem vogeltjevrij achter Matthijs Guijt mocht koppen. Zo vaak zou Rick Keijzer, hij weer, die ervaring nog niet hebben gehad (0 – 1). De Voorhouters zetten aan voor de gelijkmaker, maar kwamen nauwelijks in de buurt van keeper Jeroen Sassen. Nadat het corneraantal aan Voorhoutse zijde inmiddels de vijf had bereikt kreeg Altior ook een corner. Bij de tweede paal kopte Toni Arroyo, dit keer niet gehinderd door Altior-verdedigers, de bal bikkelhard achter Matthijs Guijt (0 – 2).

Sebastiaan Bloemendaal bleef in de kleedkamer achter en Wytze Ligtvoet maakte na lange tijd zijn rentree in de hoofdmacht. Het maakte allemaal niet uit. Amechtig vielen de Voorhouters aan, maar het eerste schot dat Jeroen Sassen kon verontrusten kwam pas in de 67e minuut van de voet van centrale verdediger Jelle Veenvliet.

Sven Veenstra kwam nog voor Jelle Geerlings en Jesse Tijsen voor Casper Brabander, maar het mocht niet baten. Het zo langzamerhand toch volwassen gerekende Foreholte liet zich deze zondag zonder blikken of blozen verslaan door de tieners uit Langeraar, die uiteindelijk een heel gemakkelijke middag hadden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in