Voorhout – In de laatste wedstrijd van het seizoen ‘21-‘22 moesten de Voorhouters het opnemen tegen de kampioen HBC. De Heemstedenaren hadden gedurende de gehele competitie bewezen dat er op hun presteren geen maat stond. Juist deze zondag zouden ze het kampioenschap op het sportpark met de leden gaan vieren. Daar hoorde natuurlijk een strakke overwinning op Foreholte bij. De mannen van trainer Bloemheuvel konden de borst nat maken. Ze verloren met 3-0.

Foreholte wenste zich niet zomaar gewonnen te geven tegen de zichtbaar betere tegenstander. Op eigen helft stond de formatie compact en ze vochten voor elke meter. Al snel moest Boyd van Steijn met een aanhoudende blessure naar de kant voor Senna Harings. Naast de aanhoudende druk op het doel van Matthijs Guijt was het toch met name Stan Spies die het de verdediging van HBC lastig trachtte te maken. In de 21e minuut wist hij Rick Brabander te bereiken die zijn inzet gekraakt naast zag gaan. En na een vloeiende aanval was het Spies die de bal in het doel achter keeper Verhage plaatste. Maar een en ander had kennelijk op randje buitenspel plaatsgevonden. De Voorhoutse bank had er weinig waardering voor over. In de 39e minuut was het opnieuw Spies die de bal wist voor te zetten, maar opnieuw zonder score, want de meegekomen Olle Roffelsen werkte de bal bij de 2e paal naast. Bij het rustsignaal concludeerden de meegereisde supporters dat HBC de (veel) betere ploeg was, maar dat de Voorhouters de betere kansen hadden gehad.

De tweede helft was 1 minuut onderweg toen de verder prima leidende scheidsrechter Westhoff wel heel makkelijk concludeerde dat een ogenschijnlijk licht Voorhouts vergrijp alleen maar tot een strafschop kon leiden. Met het lastige dilemma of de futiliteit binnen of buiten de lijnen had plaatsgevonden maakte de beslissing wel heel bikkelhard. Spits Arno Dijkstra pakte het cadeau uit met een hard schot in de linkerhoek (1 – 0). Drie minuten later kon Matthijs Guijt opnieuw naar het net. Het was opnieuw Dijkstra die een harde lage voorzet van Jesse van Assendelft binnentikte (2 – 0). Foreholte leek in die fase ondersteboven te worden gevoetbald. In de 65e minuut was het nog invaller Jort Voorham die succesvol binnenschoot (3 – 0). De Voorhouters herpakten zich en keeper Matthijs Guijt keerde nog verschillende ‘bijna doelpunten’ en toen was het opnieuw Stan Spies die alleen voor keeper Verhage werd gezet, maar weer was het de keeper die de inzet keerde. Nadat Sam Lemmers nog kansrijk had naast gekopt werd er door beide trainers nog flink gewisseld, waarmee aan Voorhoutse kant nog Jimmy Voorn, Thijs van Gils en Pim Spreeuw in de ploeg kwamen. De wedstrijd was echter gespeeld en onmiddellijk nadat de klok op 90 sprong maakte de scheidsrechter er een einde aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in