Foto: Foreholte

Voorhout – Na de uitstekende openingswedstrijd tegen Kagia trok Foreholte met goede moed naar Reeuwijk. Er werd echter verloren met 2-3.

Trainer Mario Koswal had zijn team door blessures noodgedwongen wat moeten aanpassen. De bezoekers namen direct het initiatief en binnen enkele minuten kopte Sam Lemmers na een afgemeten voorzet van Ivo Smits de bal over het doel van RVC 33 keeper Stefan van der Meer. De laatste zag tot zijn opluchting de kopstoot van Lemmers net over de deklat scheren. Niet lang daarna kreeg Foreholte een buitenkansje om de score te openen. De op links doorgekomen Joost Jansze werd tegen de grasmat gewerkt, waarna scheidsrechter Vermaat de bal alleen nog maar op de stip kon leggen. De door Ivo Smits ingeschoten bal werd echter door RVC keeper van der Meer gepareerd. Uit de rebound dacht de attent toegesnelde Sam Lemmers alsnog de 0-1 te maken, maar hij kreeg de bal op zijn arm, waardoor de treffer werd afgekeurd. Hierna liet Foreholte enkele mogelijkheden liggen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Als je zelf niet scoort dan luidt de oude voetbalwet dat de tegenpartij dat wel doet. De op de counter spelende thuisploeg liet via Mark Sluijs zie hoe wel moet (1-0).Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft begon met het meest controversiële moment van de wedstrijd. 20 Meter over de middellijn dreigde Joost Jansze alleen op de RVC keeper af te gaan, toen hij door Zanzibar Booy volgens alles wat Foreholte heet onreglementair werd gestuit. Arbiter Vermaat had echter geen VAR tot zijn beschikking en wuifde de Foreholte claim weg. Uit de direct daarop volgende tegenaanval scoorde RVC 33 vervolgens via Niels van der Meer de 2-0. De opgestoomde Foreholte linksback Jimmy Voorn gaf een goede voorzet af waaruit Sam Lemmers de aansluitingstreffer in het net deed belanden. De bezoekers moesten nog hoger gaan spelen dan het normaal al doet en dat speelde RVC middenvelder Mark Sluijs in de kaart. Met een bal vanaf 30 meter scoorde hij de 3-1.Vlak voor tijd scoorde Sam Lemmers met een kopbal nog de 3-2. Maar verder dan dat kwam Foreholte ondanks de goede intensies niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in