Foto: vv Foreholte

Voorhout – Het was alweer de derde nederlaag in successie van de Voorhouters in deze nog betrekkelijk jonge competitie. Dit keer was Wippolder met 2-1 de sterkste. Daarmee bevestigden ze de dwaaltocht die ze na ‘the perfect start’ (12 punten uit 4 wedstrijden) waren ingeslagen. Een spoor dat deels verklaard kan worden vanuit het feit dat het contingent lang geblesseerden dat zonder tas de spelersbus instapt alleen maar groeiende lijkt, maar waarbij in elk geval de eerste 45 minuten van de wedstrijd in Delft-Zuid naadloos aansloten op het onzekere en matige veldspel van de afgelopen weken. Toegegeven, scheidsrechter van dienst Nourdin Mourabit speelde opnieuw een bijzondere, en dit keer voor de Voorhouters uitzonderlijk negatieve rol, anderzijds was de 2 – 0 voorsprong bij rust voor Wippolder een goede afspiegeling van de krachtverhouding binnen de lijnen. Het zwakke Foreholte leek op weg naar een zware nederlaag.

Vanaf de start nam Wippolder het initiatief en liet Foreholte zich terug dringen in de verdediging. Aanval op aanval golfde op het doel van Matthijs Guijt af, die met een aantal reddingen op schoten van Rob Notenboom en Antony Sintniklaas het doel schoon hield. De Voorhouters kwamen niet verder dan tegenhouden en wegwerken om daarna de volgende aanval op zich af te zien komen. Het Voorhouts balbezit was kortstondig en oogde uitermate onzeker, terwijl de omstandigheden en daarbij met name het prima kunstgrasveld nu juist zo uitnodigde tot het snelle combinatievoetbal wat de ploeg van trainer Bloemheuvel in vroeger tijden wel kon brengen. De Voorhouters stonden te wachten totdat het mis zou gaan. Dat wachten duurde tot de 24e minuut toen Wytze Ligtvoet de bal uiterst ongelukkig tegen de hand kreeg. Alle, sinds afgelopen woensdag, nieuwe inzichten over ‘handsbal’ konden de kast in, want Mourabit floot onmiddellijk en tot verbijstering van vriend en vijand voor strafschop. Spits Rob Notenboom pakte het arbitrale cadeau zonder morren uit (1 – 0). Het scheidsrechterlijk uitdelen van cadeaus kreeg in de 30e minuut een bizar vervolg toen keeper Guijt bij het uittrappen gehinderd werd door Antony Sintniklaas. De situatie was volkomen voorbijgegaan aan de leidsman die met de rug naar het incident gekeerd op weg was naar de middenlijn. Toen hij zich omdraaide lag de bal inmiddels los en gaf hij zijn zegen aan Sintniklaas om de bal in het lege doel te schuiven (2 – 0). In plaats van te informeren bij de assistent wat er in hemelsnaam gebeurd was zette hij zijn beslissing kracht bij door nog maar eens met een aantal kaarten te strooien. De Voorhouters voelden zich enorm genomen, maar konden ook niet verhullen dat de 2 – 0 achterstand bij rust een meer dan verdiende was gezien het vertoonde spel. Jurriaan Jansen, de invallende keeper van Wippolder, was geen enkele keer in actie hoeven komen. Inmiddels had Casper Brabander na een half uur al plaats gemaakt voor Jelle Geerlings.

In de tweede helft zagen we gedurende vijftig minuten een heel ander Foreholte. De ploeg had de schroom of angst om te voetballen van zich afgeschud en ging op weg naar een resultaat. Die drang werd onmiddellijk ondersteund vanuit een mooie aanval over de linkerflank waarbij aanjager Rick Brabander een hoofdrol vervulde. De bal eindigde voor de voeten van Jelle Geerlings die vanaf 16 meter raak schoot (2 – 1). Nu werden de zaken wel resoluut aangepakt. Foreholte greep het initiatief en drukte Wippolder achteruit. Aanval na aanval golfde op het doel van keeper Jansen af, maar heel erg gevaarlijk voor zijn doel werd het niet. De verdediging onder leiding van de lange Tristan Croes stond goed en de Delftenaren zochten nadrukkelijk de counter om Foreholte de definitieve slag toe te brengen. In zeker twee situaties was het een wonder dat die klap niet werd uitgedeeld. Daardoor hielden de verbeten strijdende Voorhouters tot het eind hoop op een beter resultaat, overigens ondersteund door de leidsman die wel heel veel compensatiegedrag vertoonde in dit deel van de wedstrijd. Trainer Bloemheuvel bracht nog aanvallers Jordy van Tol en Stan Spies naar het front maar na 95 minuten konden de blauwwitte armen de lucht in.

Volgende week kunnen de voor de 1e periodetitel afgehaakte Voorhouters bewijzen dat ze de lijn van de tweede helft wel degelijk kunnen doorzetten, waardoor de balans van de start van de competitie toch nog naar de positieve kant kan dalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in