Voorhout – Voetbalvereniging Foreholte wil, net als het college van B&W van de gemeente Teylingen, af van het rubbergranulaat op haar kunstgrasvelden.

Voorzitter Rogier Hoeijmans liet dit maandag weten aan de leden van de raadscommissie Welzijn. Hij sprak in naar aanleiding van het voorstel van B&W om vanwege de gezondheids- en milieuaspecten af te stappen van kunstgrasvelden met rubbergranulaat (rubberkorrels). Foreholte deelt de zorgen van B&W over deze aspecten, maar wil niet dat er wordt overgestapt op kurk. Het gebruik van kurk als ‘infill’ voor kunstgrasvelden wijst de club af omdat dit minder geschikt is bij regen en sneeuw. Met filmpjes liet Hoeijmans zien dat de kurk eenvoudigweg wegdrijft van het kunstgrasveld wanneer het hard regent. Wethouder Arno van Kempen (D66) liet weten dat het college nog geen keuze heeft gemaakt voor een andere ‘infill’ voor kunstgrasvelden. Volgens hem is alles rond dit onderwerp momenteel volop in beweging. Zo wordt er landelijk een pilot gedaan met een infill van gemalen olijfpitten.

De VVD liet bij monde van raadslid Rolf Duindam weten zich zorgen te maken over mogelijke milieuverontreiniging als gevolg van het gebruik van rubbergranulaat. Hij voorzag zelfs een milieudelict, wat de gemeente weleens vele tonnen zou kunnen gaan kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in