Voorhout – In twee wedstrijden tegen Z.A.P. moeten de Foreholte-handbalsters voorkomen dat ze degraderen uit de eredivisie. Foreholte won met 24-31.

Zondagmorgen vertrok een volle dubbeldekkerbus met speelsters en supporters en Purple United naar Breezand in Noord-Holland. De plaatselijke handbalvereniging Z.A.P. had er alles aangedaan, dat de beslissingswedstrijd gespeeld kon worden tussen de winnaar van de vierde periode in de eerste divisie en de nummer een na laatst van de eredivisie. Wie de beide wedstrijden wint, speelt dan in de eredivisie 2018-2019 en de ander in de eerste divisie. Purple United was weer ruimschoots aanwezig en bevolkten de hal met stimulerende klanken. Alles om de dames beter te laten presteren. Foreholte kwam moeizaam op gang. Z.A.P. nam brutaal een 3-0 voorsprong binnen vijf minuten. De Voorhoutsen lieten zich niet van de wijs brengen en door snel tempo in de balcirculatie was het na tien minuten 4-4. Vooral aan Foreholte-zijde was er weinig balverlies en werden kansen goed benut. Keepster Mayra de Boer liet zien nog steeds over een prima vorm te beschikken. Vele goed gerichte schoten waren een prooi voor haar. Maar het opmerkelijkste was wel dat zij wist te scoren, nadat de coach van de tegenpartij vanwege ondertal de keepster naar de kant haalde en daarvoor een extra aanvalster in het veld bracht. Zodra de tegenpartij de bal verliest of de bal in handen van de keeper komt, dan kan de keepster de bal in een leeg doel gooien (44 meter). Deze situatie komt weleens meer voor, maar het bijzondere was, dat het Mayra drie maal lukte. Klasse. Hierbij moet ook de verdediging een compliment worden gegeven voor het goede werk. De defensie stond als een huis. Z.A.P. werd er moedeloos van. De break-out was ook weer ’n wapen van Foreholte. Vijf minuten voor de rust kwamen de Voorhoutsen tot ’n verschil met dubbele cijfers, 7-14. De ruststand werd bepaald op 9-17.

In de tweede helft werd wel duidelijk dat Z.A.P uit ’n ander vaatje moest tappen om nog kans op de overwinning te hebben. Het spel werd harder en Foreholte kreeg te maken met discutabele situaties. Toch hielden de dames goed hun hoofd erbij. Het verschil bleef telkens 7 à 8 doelpunten. Z.A.P. probeerde het wel maar het was duidelijk dat Foreholte de beste papieren had. Halverwege de tweede helft was de stand 17 – 27. Hierna kwam Foreholte in ’n fase dat 3 opgelegde kansen niet benut werden. Z.A.P scoorde wel en kwam terug tot ’n verschil van maximaal 5 doelpunten. De uitslag was uiteindelijk 25 – 31. Wanneer er zaterdag in de Tulp wederom gewonnen wordt van Z.A.P dan blijft Foreholte in de eredivisie. De wedstrijd is 12 mei om 20.00 uur. Komt allen nog het team aan moedigen deze laatste wedstrijd van het seizoen.

De scores kwamen van: Naomi Hoogervorst en Kim Schuurbiers 6x, Chantal Slegtenhorst 5x, Ramona Vink en Britt van Leijden 4x, Mayra de Boer 3x !, Dana van de Vlugt-Vincenten, Saskia Kolster en Lot van Kampen allen 1x.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in