Voorhout – De allerlaatste thuiswedstrijd van Foreholte op de zondag was betrekkelijk emotioneel op De Elsgeest. Natuurlijk, dat zou enorm gevierd gaan worden, maar onderdeel van dat feestgedruis was natuurlijk ook de wedstrijd zelf. De Voorhouters moesten aantreden tegen de ‘rode lantaarn-drager’ de VV Schoten uit Haarlem-Noord. Winst lag derhalve erg voor de hand. Uiteindelijk behaalde Foreholte een strakke overwinning met 3-0. Zeker, het had zomaar een monsterscore kunnen worden, maar de overwinning alleen al was genoeg om er een verenigingsfeestje van te maken.

Onder de belangstelling van alle kampioenselftallen begon Foreholte na het beginsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Kamal el Hajjaji aan de opdracht om Schoten te overmeesteren. Na 5 minuten was het al raak. Slordig verdedigen bij Schoten leidde ertoe dat Rick Brabander vrij kwam voor keeper Germain Ebbeling, die hij vervolgens versloeg. Middels een lob stuiterde de bal over de doellijn (1 – 0). De Voorhouters probeerden door te drukken maar waren te onzorgvuldig in de eindfase van de aanval. Schoten probeerde ook het doel van Matthijs Guijt te vinden, maar de Foreholte-verdediging stond goed en gaf gedurende de hele wedstrijd geen enkele kans weg. Op het half uur was het Stan Spies die op het randje van buitenspel door mocht gaan en doelman Ebbeling met een strak schot in de korte hoek kansloos liet (2 – 0). Met veel inzet probeerden de Voorhouters om de stand te verhogen, maar zij waren slordig in de afwerking.

Na de rust zette het spelbeeld zich door: Foreholte drong aan, zette bij balverlies onmiddellijk druk op Schoten. De Haarlemmers bleven positief in de wedstrijd proberen om kansrijk voor het doel van Matthijs Guijt te komen. Pogingen van Ivo Smits en Olle Roffelsen werden een prooi voor Ebbeling of verdwenen rakelings naast. Toni Arroyo werd door trainer Bloemheuvel in de wedstrijd gebracht voor Stan Spies en juist aan hem was het gegund om de stand naar een nog zonniger niveau te brengen. Zijn eerste poging strandde nog op een tegenstander, maar in de 80e minuut trok Arroyo naar binnen en peerde de bal diagonaal achter een kansloze Ebbeling (3 – 0). De opnieuw hardwerkende spits Sam Lemmers was daarna nog tweemaal ongelukkig om met het hoofd de score verder te verhogen. Het zou ‘de kers op de taart’ zijn geweest, maar heel veel werd er na afloop niet om gemaald. De 5e plaats was bereikt, de 4e plaats met recht op de nacompetitie was onbereikbaar. Hoogste tijd voor een kleine versnapering met de ploeggenoten, begeleiding en de supporters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in