NOORDWIJK – De Formule 1-teams gaan tijdens het Grand Prix-weekend niet over het strand van Noordwijk naar het circuit in Zandvoort. Dat maakte organisator The Spot uit Zandvoort maandagmiddag bekend, meldt NH Nieuws. ‘We gaan in geen geval over het strand, maar zullen de weg gebruiken.’

De gemeentes Zandvoort en Noordwijk hadden een ontheffing gegeven aan de Formule 1-teams om met een colonne van tien elektrische auto’s van Noordwijk naar Zandvoort te rijden. De teams van Mercedes, Red Bull en Toro Rosso zullen tijdens het Grand Prix-weekend in Noordwijk verblijven. De gemeente Zandvoort vond het goed dat de teams door natuurreservaat Noordvoort zouden rijden als het verkeer door de lucht of over de weg niet mogelijk is. Volgens NH Nieuws zien de teams nu af van deze route.

The Spot geeft in een verklaring aan de ontheffing in oktober aangevraagd te hebben toen het volledige mobiliteitsplan van de Grand Prix nog niet bekend was. ‘De ontheffing was uitsluitend bedoeld als noodplan in geval het bijvoorbeeld niet mogelijk is om te vliegen’, zo verklaart Wesselsz.

Menselijke ketting

De plannen van de gemeenten stuitten op veel weerstand, omdat het natuurgebied net nieuw is. Twee online petities werden meer dan 50.000 keer ondertekend en natuurliefhebbers uit Noordwijk hadden al aangekondigd een menselijke ketting op het strand te vormen om te voorkomen dat de teams er langs zouden kunnen. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in