Lisse – Tijdens de raadsvergadering over de Kadernota 2022 – 2025 van donderdagavond, lieten met name de oppositiepartijen zich zeer kritisch uit over de stand van de gemeentefinanciën. Alleen door een eenmalige injectie vanuit het Rijk van 1,3 miljoen voor de Jeugdzorg, is de begroting voor het komende jaar nog sluitend. 

Vincent Scheurwater van de SGP-CU vergeleek de financiële toestand van de gemeente met een bollenveld dat onder water wordt gezet: ‘We staan onder water en hopen op betere tijden, zodat er weer vruchtbare grond tevoorschijn komt’. Scheurwater wees erop dat de gemeente elk jaar meer geld uitgeeft, dan dat er binnenkomt en dat er nog geen structurele oplossing in zicht is. 

Hoewel alle partijen van mening waren dat er meer structureel geld moet komen vanuit het Rijk, wilden de oppositiepartijen VVD, PvdA en SGP-Cu ook kritisch naar de eigen organisatie van de gemeente kijken. Zij vroegen naar de mogelijkheden om te bezuinigen op de Gemeenschappelijke Regelingen en op de dure externe onderzoeksbureaus die regelmatig door de gemeente worden ingeschakeld. De Kadernota werd met algemene stemmen aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in