Bollenstreek – Het aantal positief geteste personen is flink gestegen in de regio Hollands Midden. GGD Hollands Midden laat weten dat tussen maandag 13 juni en zondag 19 juni bijna 1300 inwoners corona hebben. Dat is een toename van 69 procent, de stijging in de Bollenstreek is het hardst met 87 procent meer positieve testen.

De GGD merkt ook dat het steeds drukker wordt bij teststraten. Verwacht wordt dat steeds meer mensen de omicron variant hebben. De GGD spreekt nog niet van een nieuwe golf.

5 REACTIES

  1. Ik laat me in ieder geval niet meer vaccineren. Vier vaccinaties in betrekkelijk korte tijd lijken me wel voldoende. Op termijn moet nog maar blijken wat voor eventuele nare gevolgen de inentingen hebben in het lichaam. Daar kan geen arts nog een zinnig woord over zeggen. De tijd zal het leren.

  2. Ik word zo moe van dat gesmijt met procenten in de media. Het zegt geen klap. Als er eerst 4 mensen met iets zijn, en daarna 7, heb je een stijging van 75%.
    Dus de som is eigenlijk: aantal positief getest, gedeeld door het totaal aantal bewoners van de Bollenstreek, keer 100. Dat is het percentage.

    En dan nog iets: ze zijn positief getest. Dat wil niet zeggen dat ze er ziek van zijn.
    Angstzaaierij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in