Burgemeester Rijpstra ontvangt het eerste boekje van Ruth Nederveen. Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – Achtergelaten plastic heeft een enorme impact op het strand. Ruth Nederveen begon er ooit foto’s van te maken voor haar pagina op Instagram. Het verhaal sloeg aan, want nu is er een boekje en afgelopen zaterdag nam burgemeester Rijpstra het eerste exemplaar in ontvangst.

In ‘The Beast’ brengt Nederveen het mooie én het lelijke van het strand in beeld. Het idee is dat de foto’s niet alleen een waarschuwing zijn, maar ook aanzetten tot actie. Als iedereen tijdens een strandwandeling wat plastic meeneemt blijven de gevolgen voor het milieu volgens haar gespaard.

Via #showmeyourhands zijn buitenlandse fotografen gevraagd om mee te doen. Rijpstra sprak zijn sympathie uit voor Nederveens idee: hij gaat binnenkort een keer mee jutten op het Noordwijkse strand. Alle opbrengsten van het boekje gaan overigens naar het goede doel: Drie jonge vrouwen willen met The Great Bubble Barrier het probleem van milieuvervuiling bij de bron aanpakken.

Interessant detail is dat Ruth Nederveen haar foto’s maakte met een iPhone. Foto: PR
Via #showmeyourhands is buitenlandse fotografen gevraagd om mee te doen. Foto: Richard van Egmond

Eerder ging het in Nieuwsboulevard al over het fotoboekje. Luister hieronder het gesprek van presentator Gerben van Ek met Ruth Nederveen terug:

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in