Teylingen – De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Teylingen zijn “geschrokken” van de brief die de ondernemingsraad van de ambtenarenorganisatie HLTsamen naar de raad heeft gestuurd.

In de brief wijst de OR een verzoek voor een gesprek met de raad af. De raad wilde met de OR in gesprek gaan over een eerdere brief die de OR heeft gestuurd over de samenwerking en voortgang van HLTsamen. In die brief laat de OR weten dat collega’s aangeven dat zij “een energielek” ervaren. “Eén van de zaken die hierbij een rol speelt is het aantal schriftelijke raadsvragen en het werk dat hierin gaat zitten. Ook de toon waarop de raadsdebatten worden gevoerd draagt bij aan het energielek bij medewerkers”, aldus de OR. Voor de OR is echter niet de raad, maar de werkgever de gesprekspartner. Vandaar dat men geen gesprek hierover wil voeren met de gemeenteraad. Ook geeft het huidige politieke klimaat de ondernemingsraad onvoldoende vertrouwen dat een eventueel gesprek niet louter zal worden gebruikt voor een politieke discussie.

De fractievoorzitters in de Teylingse gemeenteraad zullen nu een brief naar de OR sturen waarin men ingaat op de door de OR gemaakte opmerkingen en de bezwaren tegen een gesprek.

1 REACTIE

  1. Als gewone burger schrik ik ook van deze brief. Wie is de werkgever van HLTsamen? En aan wie dient deze organisatie verantwoording af te leggen? Dat zal toch wel in een document zijn vastgelegd en het lijkt voor de hand te liggen dat de rol van de gemeenteraden daarin is opgenomen. Die kunnen in ieder geval niet buiten spel worden gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in