Foto: Eric-Jan Geertsen

Hillegom – Tijdens de traditionele lintjesregen dinsdag was Frank Out afwezig. Dat werd zaterdagochtend door burgemeester Arie van Erk goed gemaakt. Frank Out ontving thuis de versierselen die horen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Out verdiende zijn sporen in het onderwijs, hij spande zich in voor de viering van 4/5 mei en voor Syrische docenten in Nederland. Zijn volledige staat van dienst staat hieronder.

De heer Out heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud, de modernisering en de lokale verbinding van het middelbaar onderwijs in Hillegom en het beroepsonderwijs in Velsen En IJmuiden. Vanuit zijn functie heeft hij op bijzondere wijze de verbinding gemaakt tussen de school en de Hillegomse gemeenschap. Als directeur van het Technisch College Velsen & Maritiem. Hij heeft veel vernieuwingen doorgevoerd binnen de twee scholen en heeft ervoor gezorgd dat de leerlingenaantallen zijn gegroeid. Ook in deze functie zoekt hij goed contact met de organisaties om de school heen.  Zo is er op de school nu een hotspot voor moderne techniek waar leerlingen van basisscholen kennis kunnen komen maken met techniek. Ook zet hij zich in om meiden te interesseren om ook in de techniek te gaan werken, dit wordt onder andere gedaan met een Girlsnight.

De heer Out zet zich al vele jaren in voor meerdere verenigingen en stichtingen. De lijst is bijna te lang om allemaal op te noemen. De meeste tijd heeft hij gestoken in de organisatie van Koningsdag/ Koninginnedag en 4/5 mei. Hij heeft zich vooral hard gemaakt om 4/5 mei weer op een goede manier te herdenken en te vieren!

De heer Out heeft de organisatie van 4/5 mei in Hillegom een lange tijd op zich genomen. Van alleen de 2 minuten stilte bij het Molenduintje is 4/5 mei uitgegroeid tot iets groots in Hillegom. De herdenking op 4 mei begint nu in de Maartenskerk met een herdenkingsbijeenkomst en dan loopt er een stille tocht naar het Molenduintje. Later werd de herdenking nog eens uitgebreid met de Herdenking na het Molenduintje. In ‘zijn’ school werd na de herdenking nog langer stil gestaan door een programma vol met muziek (o.a. door leerlingen van het Fioretti College), gedichten en verhalen.

De heer Out heeft zich ook de festiviteiten tijdens het lustrum op 5 mei lange tijd georganiseerd. Hij was een van de organisatoren van ‘Keep Them Rolling’ door de Bollenstreek. Verder werd er een tentoonstelling over de oorlog in Hillegom gemaakt.

Gedurende twee jaar (2016/2018) was de heer Out lid van de Raad van toezicht van de stichting The Mobile Educator. Doel van deze stichting was om Syrische docenten een introductietraining te geven over het Nederlandse onderwijs. In deze periode dat de stichting actief was volgden ruim 75 Syrische docenten deze training. Vanuit zijn functie stond hij het bestuur actief met raad en daad bij. Ook verbond het The Mobile Educator met de lokale dodenherdenking in Hillegom.

In 2011 en 2013 is de heer Out medeorganisator geweest van Samenloop voor Hoop in Hillegom. Hiervan heeft hij door zijn onvermoeibare inzet en vermogen om te motiveren, mede een succes gemaakt.

Van 1985 tot 1988 heeft hij Nederlandse les gegeven aan een Turkse immigrant. Daarvoor is  hij van 1978 tot 1981 wekelijks begeleider geweest bij stichting de Zevensprong. Als begeleider van het paardrijden voor mensen met een beperking. Daarnaast is hij mee geweest als begeleider van een kamp van een medisch kinderdagverblijf.

Op dit moment is hij ook actief als vrijwilliger voor de Stichting Hillegom Online. Deze foto en nieuwssite over Hillegom is opgezet door zijn zonen. Dit doen zij samen met een groep vrijwilligers. Hij helpt hierbij waar nodig.

Een nieuwe project is ook Hillegom Rondom. Met een groep fotografen zetten zij Hillegom het hele jaar door op de foto. Dit geeft een mooi lokaal beeld van Hillegom door de seizoenen heen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in