Frustratie over keihard knallende motoren

foto PB

Noordwijk – De keihard knallende motorrijders, die op mooie zomerdagen over de Koningin Wilhelminaboulevard razen, zorgen voor steeds meer frustratie bij omwonenden.

De gemeenteraad van Noordwijk ontving een brief van inwoners, waarin geklaagd wordt over de ‘overlast van groepen motorrijders’. Ook vorig jaar vroegen zij de gemeenteraad al om hier iets tegen te doen. Dat is echter niet gebeurd.

Vorige week zondag was de maat vol voor de omwonenden: ,,Grote groepen motorrijders rijden rondjes over de Boulevard en trekken daarbij hun gashendel nog eens fijn open.’’ Enkele dagen later stonden 45 motormuizen bij elkaar. ,,Als men dan en masse vertrekt vergaat je alle plezier van een verblijf aan zee.’’ Volgens de briefschrijver gaat het lawaai door tot 23.00 uur en zou Kuuroord Noordwijk deze overlast niet moeten tolereren.

9 REACTIES

    • Motoren horen niet meer lawaai te maken dan auto’s. Waarom zou iemand moeten verhuizen om de bewuste overlast van anderen?

  1. Ongeacht of je aan de Boulevard woont of dit visitekaartje van Kuhroord Noordwijk voldoet absoluut niet waar een Boulevard voor is gemaakt. Neem de parkeersituatie aan beide zijden van de Boulevard. Levens gevaarlijk als je daar als fietser langs wil rijden. Openklappende portieren niet opletten of je uit kunt stappen. Daarom maken steeds meer fietsers gebruik van, juist u raad het al, het trottoir. Ook weer gevaarlijk voor de voetgangers. Dan zijn er niet alleen motoren die in groepen over de Boulevard scheuren maar wat te denken van groepen wielrenners! Dan wat betreft de gebouwen die daar in de 60 en 70er jaren zijn verschenen, Niet om aan te zien, toen is het verval van Noordwijk pas goed begonnen en het halve Oude Zeedorp wat daar ooit stond is voor het gemak ook maar gesloopt. Wat een prachtig Kuhroord heeft men in dit gebied gemaakt en dat meestal voor beleggers. En er komt nog veel meer bouwmassa aan in dit gebied. Ik noem het een SHAME plek.

  2. Shameplekken genoeg in Noordwijk, m.n. het Vuurtorenplein en de afschuwelijke flats eromheen met roestige balkons. Kuuroord? De blauwe vlaggen dienen vervangen te worden door blauwe bordjes met de tekst: zwemmen op eigen risico. De Noordzee is een afval- en bacteriënput.

  3. Herrie van motoren en als je op het strand zit heb je herrie van die paviljoenen daar klagen de mensen al jaren over en daar doen ze ook niks mee .Het is gewoon de midden standers hebben het voor het zegen .Denk maar niet dat ze er wat aan doen op dat gemeente huis .Ze weten zelf niet wat er los is .Als ik een lekke knalpijp heb wordt ik van de weg gehaald .En dat soort maken heen herrie en er wordt niks aan gedaan en als je kijkt wat er op zo’n motorzit zijn het allemaal over jarige pubers .Gewoon die boulevard afsluiten je kan er toch door de auto’s niet fietsen .Mensen willen ze op de fiets krijgen maar niet in Noordwijk.

  4. En wat te denken van al die zeemeeuwen! Je kan niet eens meer rustig je lekkerbekkie opeten zonder belaagd te worden door een bende meeuwen. Niet normaal. Kunnen we geen netten over de boulevard spannen zodat de meeuwen ons niet meer lastig kunnen vallen! Of populatiecontrole dmv afschieten? Ik roep maar wat ideeën, om ons dorp Kuhroord waardig te maken.

    • Lekker allemaal wat te zeiken! Wat meeuwen betreft, het is opvallend stil met die meeuwen de laatste tijd. Waarschijnlijk verjaagd door die knalpijpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in